Σήμερα Τετάρτη αναμένεται η δικαστική απόφαση για τη νέα αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας κατά της ΔΕΗ, σε συνέχεια του δικαστηρίου που ήδη έχει γίνει για το χρέος της τηλεθέρμανσης προς τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Ουσιαστικά η ΔΕΤΗΠ συνεχίζει τη δικαστική μάχη ζητώντας χθες Τρίτη στο δικαστήριο να γίνει αίτηση επιμήκυνσης, ζητώντας να καταβάλει στις 18 Οκτωβρίου το ποσό των 500.000 ευρώ, με βάση και τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης.

Θυμίζουμε ότι η αρχική απόφαση του δικαστηρίου όριζε ότι η επιχείρηση έπρεπε να καταβάλει μέσα στον Αύγουστο ποσό 2,5 εκ. ευρώ, από τα οποία ως πρώτη δόση η ΔΕΤΗΠ έδωσε μόλις τις 500.000 ευρώ, αιτιολογώντας πως τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης δεν της επιτρέπουν να δώσει όλο το ποσό.

Να τονίσουμε ότι είχε προσδιοριστεί ως ημερομηνία για την κύρια συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων η 18η Οκτωβρίου, οπότε και η ΔΕΗΤΗΠ με τη νέα της δικαστική μάχη να ζητάει μια «πίστωση χρόνου» μέχρι την εν λόγω ημερομηνία.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης αναμένεται να αποφασίσει σήμερα Τετάρτη σχετικά, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως στο παρασκήνιο είναι σε εξέλιξη ένα πολιτικό «μπραντ – ε φερ» για τη συμφωνία των τριών δήμων με τη ΔΕΗ για την τηλεθέρμανση.

X