Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Παύλο Μουρατίδη – Πρόεδρο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ. Ο κ. Μουρατίδης προχώρησε σε διευκρινήσεις για το πρόβλημα που προέκυψε με την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στους λογαριασμούς τους.

Χαρακτηριστικά τόνισε αρχικά πως τα λάθη της εταιρείας που έκανε τη μισθοδοσία οδήγησαν σε μεγάλη μείωση στο εξοφλητικό των εργαζομένων, λέγοντας πως: «Τόσα χρόνια οι υπηρεσίες της ΔΕΗ έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους και δεν είχαν δημιουργηθεί προβλήματα. Τώρα, όμως, ο εργαζόμενος πληρώνει τα λάθη της ιδιωτικής εταιρείας που ανέλαβε τη μισθοδοσία. Κάποιοι κωδικοί που μπαίνουν στη μισθοδοσία των εργαζομένων, προκύπτει ότι δεν έχουν μπει (προσμετρηθεί) αποζημίωση άδειας, επίδομα οδήγησης, 40λεπτο. Οπότε οι εργαζόμενοι είδαν μια μεγάλη μείωση σε ό,τι αφορά το εξοφλητικό τους.

Στα νεώτερα δεδομένα, ο κ. Μουρατίδης μεταβίβασε τη διαβεβαίωση ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ώστε να αποκατασταθεί ακόμη και με τη μορφή προκαταβολής. Το πρόβλημα, πάντως, εντοπίστηκε και θα γίνει προσπάθεια να διορθωθεί άμεσα. Ίσως και ακόμη και πριν την προκαταβολή, δηλαδή σε μια εβδομάδα.

Αυτό αφορά τα χρήματα του εξοφλητικού της μισθοδοσίας, ωστόσο υπάρχουν κωδικοί που δεν είχαν προσμετρηθεί και θα υπολογιστούν.

Όσον αφορά το επίδομα αδείας, τα Χριστούγεννα που είναι ολόκληρο δεν υπήρξε θέμα, τοπ Πάσχα όμως επειδή είναι μισό αυτοί έβαζαν στο φόρο όλο το ποσό. Αυτό το ποσό όμως δεν θα μπει στο τέλος του έτους ώστε να το φορολογηθεί ο εργαζόμενος. Δηλαδή δεν θα το ξανα- πληρώσει ο εργαζόμενος στο τέλος του έτους.

Καταληκτικά, μέχρι να μπει η μισθοδοσία των εργαζομένων θα γίνει σοβαρή προσπάθεια ώστε τα λάθη να λυθούν.

X