Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Παύλο Μουρατίδη – Πρόεδρο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, μιλώντας για το πρόβλημα με τη μισθοδοσία υπαλλήλων, με τη μισθοδοσία του Ιουλίου.

Ο κ. Μουρατίδης καταλόγισε «αδράνεια» στη ΔΕΗ, καθώς δεν είχε ενημερώσει τους εργαζόμενους πριν καταβληθεί το επίδομα αδείας,  ώστε όπως είπε να μη δημιυοργηθεί πρόβλημα.

Έκανε λόγο για «μπάχαλο» με τη μισθοδοσία, «μπάχαλο που δεν συνάδη με την εικόνα που θέλει να δείχνει η ΔΕΗ», σημείωσε.

Ερωτηθείς για την επιλογή να βγαίνει η μισθοδοσία από ιδιωτική εταιρεία, ο κ. Μουρατίδης απάντησε πως αυτή είναι η πολιτική της ΔΕΗ, κάτι με το οποίο ο κ. Μουρατίδης εξέφρασε τις αντιδράσεις των εργαζομένων.
«Συνάδελφοι ασχολούνταν με αυτό – τη μισθοδοσία- δεκαετίες τώρα και πλέον πηγαίνει η μισθοδοσία σε ιδιωτική εταιρεία και τα εν λόγω τμήματα τίθενται στο περιθώριο», αναφέρει.

Εξηγώντας το πρόβλημα, ο κ. Μουρατίδης απάντησε πως η εταιρεία εφαρμόζει την νομοθεσία, λέγοντας πως «το ΦΜ πρέπει να παρακρατείται κάθε μήνα. Παρακράτησε το ΦΜ από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο, για αυτό φάνηκαν μειώσεις στην εξόφληση και στο επίδομα. Αυτό δεν θα φανεί στο τέλος του έτους, ενώ τώρα θα παρακρατείται κάθε μήνα το ΦΜ και στο τέλος του έτους δεν θα προκύπτει υποχρέωση. Δεν αλλάζει ο μισθός, δεν μεταβάλλεται. Απλά δεν υπήρξε η ανάλογη εξήγηση στους εργαζόμενους ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα», ανέφερε.

Η ένσταση των εργαζομένων ήταν στο ό,τι δεν υπήρξε πρότερη ενημέρωση, καθώς ο κάθε εργαζόμενος κάνει τον προγραμματισμό του σε μηνιαία βάση.

Ερωτηθείς για το πόσο μεγάλο είναι αυτό το ποσό και πόσο θα επηρεάσει μηνιαία τον προϋπολογισμό των εργαζομένων, ο ίδιος απάντησε πως αυτό εξαρτάται από το μισθολογικό κλιμάκια του καθενός, καταλήγοντας πως «δεν αλλάζει κάτι στα όσα είναι να πληρωθούν.

X