Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Παύλος Μασμανίδη, Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρέθηκε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Κληθείς να σχολιάσει αν ο πρόεδρος πληγώθηκε πολιτικά από τις εξελίξεις, αλλά και ποιο ήταν το κλίμα στην αίθουσα μεταξύ των χιλιάδων συνέδρων, ο κ. Μασμανίδης απάντησε πως «στο συνέδριο πήγαμε να συζητήσουμε πολιτικές θέσεις και μια δήλωση του Α. Τσίπρα πυροδότησε ένα διαφορετικό κλίμα, που τελικά βγήκε σε καλό. Είδα τον κόσμο μετά από καιρό ενωμένο, κάτω από την ιδέα του προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς πριν 4 μήνες του δώσαμε ρητή εντολή να μετασχηματίσει το κόμμα και να το κάνει κυβερνητικό κόμμα».

Μιλώντας για τον Αλ. Τσίπρα, άσκησε κριτική για τη στάση του,  λέγοντας με έμφαση πως : «Μετά από 8 μήνες που δεν άρθρωσε ούτε λέξη, πέρασε από την απόλυτη σιωπή πέρασε σε μια διχαστική δήλωση και αυτή ήταν η αντίληψη των συνέδρων. Δεν τον αποδομούμε αλλά θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να μετασχηματιστεί».

Ο κ. Μασμανίδης προσέθεσε πως ο κ. Κασσελάκης φάνηκε εξ αρχής ανοιχτός σε συνεργασίες, δίνοντας ενεργό ρόλο σε μέλη, εκτιμώντας πως η πρόθεση της κ. Γεροβασίλη να γίνει αρχηγός δεν αποτελεί πλήγμα. Ωστόσο με απολογιστική διάθεση για τα εσωκομματικά, προσέθεσε με νόημα πως:

«Στο ΣΥΡΙΖΑ ζούμε το εξής παράδοξο: Ο κ. Ραγκούσης, ο κ. Θεοχαρόπουλος δεν έκαναν μια αυτοκριτική γιατί χάσαμε τις εκλογικές αναμετρήσεις και κάνουν κριτική στον Κασσελάκη. Επιπλέον είναι έμμισθοι υπάλληλοι του κόμματος, κάτι που είναι μεγάλο λάθος».

Ερωτηθείς για τον προγραμματισμό του κόμματος για την ανάδειξη νέων οργάνων, ο κ. Μασμανίδης απάντησε πως αναβλήθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές λόγω προβλήματος στον τρόπο ψηφοφορίας, ενώ ήρθε εγκύκλιος που λέει για εκλογές στις 10 Μαρτίου.  Μάλιστα είπε με έμφαση πως μεγάλο μερίδιο στην εκλογική ήττα του κόμματος έπαιξαν οι παντελώς ανενεργές, όπως είπε, τοπικές οργανώσεις, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε νέους ανθρώπους να συμμετάσχουν τα κοινά, με όραμα, προκειμένου «το κόμμα να ξαναδίνει σπάργανο της κοινωνίας». Τόνισε πως υπάρχει νέα γενιά στελεχών που μπορεί να πλαισιώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας με έμφαση πως «αντιμετωπίζουμε υπονομεύσεις και παγιωμένες καταστάσεις, με ανθρώπους που προσπαθούν να ελέγξουν το κόμμα και να δράσουν κάτω από το τραπέζι», και σε τοπικό επίπεδο. Ο ίδιος, μάλιστα, θα είναι υποψήφιος για την Νομαρχιακή Επιτροπή Ν. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ .

Ερωτηθείς αν η Δ. Μακεδονία θα εκπροσωπηθεί στο νέο σχήμα Κασσελάκη, με την κ. Τελιγιορίδου και την κ. Μιχελάκη, ο κ. Μασμανίδης είπε πως ο νέος πρόεδρος δεν βάζει μέσα γεωγραφικούς παράγοντες και κομματικά διαπιστευτήρια, αλλά αντίθετα επιλέγει ικανούς ανθρώπους να τον πλαισιώσουν, σημειώνοντας πως και οι δύο γυναίκες είναι ικανές και η τυχόν επιλογή τους θα είναι ευτύχημα.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X