Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε στο True Story Radio τον Παύλο Λαφαζανίδη, Οικονομολόγο – Αρθρογράφο της εφημερίδας Πτολεμαίος.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση σε σχέση με τα ελληνικά πανεπιστήμια, ο κ. Λαφαζανίδης σχολίασε πως αυτό που γίνεται τώρα στην Ελλάδα είναι «ο ορισμός της ψευδαίσθησης», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε Ευρώπη. Πείτε μου μια χώρα στη Δυτική ή την ανατολική Ευρώπη που γίνονται αυτά τα πράγματα που γίνονται στην Ελλάδα. Δεν θα μπω στην ουσία, αν πρέπει ή όχι να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, θέση μου είναι ότι πρέπει. Πρέπει να βάλουμε κάποια σοβαρά ζητήματα στο τραπέζι. Η κυβέρνηση θεωρώ ότι δεν ασχολείται καν με το θέμα. Αφήνει το χρόνο να κυλήσει , ως τακτική θεωρώ ότι είναι σωστή, αλλά κοινωνικά και οικονομικά δεν θεωρώ ότι είναι, γιατί κλείνει το μάτι στις καταλήψεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες και πετάει το μπαλάκι. Αυτό γίνεται γιατί θέλει να περάσει το νομοσχέδιο πιο αναίμακτα και να βάλει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας απέναντι στους φοιτητές που διαμαρτύρονται για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων», σημείωσε.

Προσέθεσε ότι μια κυβέρνηση ψηφίζεται για να κάνει τομές, λέγοντας πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση είχε ως ναυαρχίδα το θέμα της παιδείας, αλλά μπορούσε και παραπάνω, όπως είπε.

«Δεν είμαι υπέρ στο να μπούμε να τα διαλύσουμε όλα. Χάνονται εξεταστικές. Βγαίνουμε από μια πολύ μεγάλη κρίση, οικογένειες ματώνουν οικονομικά και επανερχόμαστε στα ίδια; Είναι υποκριτικό από όλους μας. Η κυβέρνηση δεν είναι ουρανοκατέβατη», ανέφερε ακόμη.

Επίσης, έθεσε προ των ευθυνών τους και τις πρυτανικές αρχές, για το τι φοιτητές και τι πανεπιστήμια θέλουν, σημειώνοντας ότι οι πρυτάνεις που λένε ότι φοβούνται απλά δε3ν κάνουν για τη δουλειά. «Δεν θέλουμε Πόντιους Πιλάτους. Θέλουμε τομές. Με τι πρόοδο πάμε μπροστά; Με τι ρυθμό;», αναρωτήθηκε.

Αναφορικά με το θέμα των κινητοποιήσεων στη Γερμανία και τον αναβρασμό που έχει ξεσπάσει, ο κ. Λαφαζανίδης απάντησε πως η κυβέρνηση τα έκανε «θάλασσα» με τις επιδοματικές πολιτικές, αναφερόμενος στα προβλήματα με τους αγρότες, στα τρένα κ.α. «Υπάρχουν πολλά προβλήματα στη Γερμανία και το πρόβλημα είναι πρωτίστως Ευρωπαϊκό. Όταν το οικονομικό κέντρο βάρους μετακομίζει στην Ασία, αυτό είναι πρόβλημα», σημείωσε ακόμη.  Ανέφερε, μάλιστα, πως οι Γερμανοί φοβούνται το γεγονός ότι δεν μπορούν να κάνουν αποταμίευση από τον μισθό τους.

Τέλος, σημείωσε πως το στίγμα του κακού Έλληνα δεν υπάρχει πλέον στο κεφάλι του γερμανικού λαού, καθώς οι Έλληνες απέδειξαν ότι μπορούν.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X