Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε την Πίστη Κρυσταλλίδου, Υποψήφια Ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία και γραμματέα Εθελοντισμού της ΝΔ.

Έκανε λόγο για μια ξεχωριστή ημέρα για την ίδια, προτάσσοντας την ευθύνη που έχει απέναντι στον τόπο της και λέγοντας: «Υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα χαράς, τιμής, ευθύνης, αγωνίας, άγχους, αναγνώρισης, περηφάνιας για τον τόπο, για την καταγωγή και για την πορεία μου. Είναι τεράστια ευθύνη να σου προταθεί μια τέτοια υποψηφιότητα, γιατί κουβαλάς πολλά πράγματα μαζί σου και πρέπει να φανείς αντάξια των προσδοκιών των ανθρώπων που σε πιστεύουν και σε εμπιστεύονται. Επειδή παίζει ρόλο και η καταγωγή, υπάρχει και η ευθύνη απέναντι στον τόπο μου».

Η Πίστη Κρυσταλλίδου μίλησε για τη διαδρομή της, έχοντας μακρά διαδρομή στο κόμμα της ΝΔ, έχοντας περάσει και από την αυτοδιοίκηση. «Δραστηριοποιούμαι πολιτικά στη ΝΔ από πολύ μικρή. Μετά από ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα, ως τρεις φορές εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Πτολεμαΐδας και Εορδαίας. Πολύ σημαντική ήταν η θητεία μου ως προέδρου του Νομικού προσώπου, σε μια πολύ δύσκολη συνθήκη για την αυτοδιοίκηση, όπου τα πήγαμε καλά και κρατήσαμε το δήμο όρθιο, θητεία για την οποία νοιώθω πολύ περήφανη», ανέφερε, μιλώντας στη συνένωση των τεσσάρων δήμων σε ένα και το δυνατό εγχείρημα που πέτυχε. Επίσης, αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στο κομμάτι του πολιτισμού, της παιδείας και σε άλλα σκέλη στο δήμο.

Ακολούθησε η επιτακτική ανάγκη απομάκρυνσής της από την Πτολεμαΐδα και μετά από μια δύσκολη προσωπική στιγμή προέκυψε η εκλογή της στη Γραμματεία Ποιότητας και Εθελοντισμού στη ΝΔ. Εκεί αντιμετώπισε την πανδημία, κάνοντας εθελοντισμό εν μέσω Lockdown, καταφέρνοντας ωστόσο να κάνει πολλές δράσεις.

Ακολούθησε το μητρώο εθελοντών της ΝΔ, μια ομάδα που εκπαιδεύθηκε σε θέματα πρώτων βοηθειών, πυροπροστασίας, πρόληψης εγκαύματος, δίνοντας το παρών μπροστά σε κάθε μεγάλη πρόκληση και δυσκολία. «Είμαι πολύ περήφανη για αυτό το κομμάτι. Ήταν μια δουλειά συλλογική που και αυτή πέτυχε», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Επίσης, η θητεία της στη γραμματεία εθελοντισμού ανανεώθηκε και τώρα η ίδια κατεβαίνει ως υποψήφια Ευρωβουλευτής.

Ερωτηθείς αν η πολιτική είναι εθελοντισμός ή αν ο εθελοντισμός είναι πολιτική, η κ. Κρυσταλλίδου απάντησε πως καλό είναι να προάγεται ο εθελοντισμός αλλά με επαγγελματική ματιά, προκειμένου να υπάρχει γνώση, σχέδιο, γνώση, στόχευση και τα κίνητρα να είναι πάντα προς την κατεύθυνση της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Σημείωσε επίσης, ότι τα μέλη της ΝΔ δήλωναν πάντα παρόντες σε δράσεις εθελοντικές και ό,τι χρειαζόταν, προσθέτοντας πως «όλη τη διάθεση για προσφορά που υπάρχει στα μέλη μας, να τη στοχεύσουμε και να γίνει πιο οργανωμένη». Στόχος είναι, επίσης, το κόμμα να ξεφύγει από το πιστό πολιτικό του κομμάτι, συμβάλλοντας σε εθελοντικές δράσεις.

Για την υποψηφιότητά της, απάντησε πως «είναι κάτι δύσκολο αλλά δεν κωλώνουμε», λέγοντας επίσης ότι πλέον δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσουν πλέον σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα υπάρχουν με περισσότερο κόσμο.

Σημείωσε ακόμη πως σχεδιάζει επισκέψεις σε σημεία της Ελλάδας, προκειμένου να μιλήσει για το όραμα της Ευρώπης, για το πόσο σημαντική είναι στη ζωή μας και το πόσο μας χρειάζεται αυτή τη φορά.

Έκανε λόγο για φωνές γεμάτες λαϊκισμό, λέγοντας πως το στοίχημα σήμερα είναι να μιλήσουν για τα όσα έχουν κερδίσει οι λαοί ενωμένοι. «Να μιλήσουμε για το τι μπορούμε να διεκδικήσουμε από την Ευρώπη. Ευελπιστώ ότι αυτή η εκστρατεία να είναι αιτία καλού και να βγουν και κάποια θετικά», είπε ακόμη.

Η έναρξη της εκστρατεία της θα γίνει τη Δευτέρα 1 Απριλίου στην Κανελόριζα (Πτολεμαΐδα) στις 7 το απόγευμα, όπου και θα εξηγήσει γιατί είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές, ενώ θα υπάρξουν και συναντήσεις σε Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά και Φλώρινα και θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

 

Βιογραφικό

Η Πίστη Κρυσταλλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα, από το 2016 κατοικεί στον Πειραιά.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Είναι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας .

Έχει σπουδάσει επίσης «Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας» στο  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττική

Διετέλεσε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας και ήταν πρόεδρος στο ΝΠΔΔ του Δήμου με αρμοδιότητες την κοινωνική πολιτική και τον πολιτισμό.

Ήταν ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Πτολεμαΐδας

Διετέλεσε  μελος της επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ και της επιτροπής ισότητας των φύλων της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Δραστηριοποιείται πολιτικά από τα μαθητικά της χρόνια πάντα μέσα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Μια μακρά διαδρομή που ξεκίνησε από τη ΜΑΚΙ, συνεχίστηκε στη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ. Το 2018 εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και από το 2019 έως σήμερα είναι Γραμματέας της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού του κόμματος.

 

Είναι πρόεδρος στην ΑΜΚΕ «WinCancer

X