Συναγερμό και μεγάλη κινητοποίηση στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και του Στρατού, προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Αμυγδαλιάς του Δήμου Κοζάνης και κατέκαψε σύμφωνα με πληροφορίες, μία έκταση περίπου 50στρ.

Όλες οι δυνάμεις κινητοποιήθηκαν άμεσα καθώς η απειλή η φωτιά να φτάσει στις αποθήκες πυρομαχικών στην 658 ΠΑΠ του Βαθυλάκκου, ήταν εμφανής και όλοι έφεραν πολύ γρήγορα στο μυαλό τους όσα συνέβησαν το καλοκαίρι στη Νέα Αγχίαλο.

Ήταν τόσο μεγάλη η ανησυχία με αποτέλεσμα στην περιοχή να βρεθούν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του στρατού από το 3ο Σ.Σ., οι οποίοι είχαν ανοιχτή επικοινωνία με τους αρμοδίους της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» περιορίστηκε και έσβησε τις βραδινές ώρες φτάνοντας περίπου στα 200μ. από τις αποθήκες πυρομαχικών και στο γεγονός αυτό συνέβαλε και το γεγονός της δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών τους προηγούμενους μήνες.

Όπως φαίνεται και τις στις φωτογραφίες, τις οποίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο «Π», η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Π.Ε. Κοζάνης και το Στρατό προχώρησαν σε δημιουργία αντιπυρικής ζώνης γύρω από τις αποθήκες της 658 ΠΑΠ, αλλά και στον καθαρισμό του εσωτερικού χώρου.

Η κύρια φάση της δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών είχε ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου, με τη σημαντική συμβολή του μητρώου εργοληπτών το οποίο συνέστησε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, υπό την εποπτεία της Πολιτικής Προστασίας.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X