ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρόσληψης Μουσικών (καλλιτεχνικού – διδακτικού) προσωπικού

με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου

(άρθρο 26 παρ.8 του Ν. 4325/15 και το π.δ. 476/1981)

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

Την πρόσληψη μουσικών (καλλιτεχνικού – διδακτικού προσωπικού) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου υπό τη μορφή αντιτίμου, συνολικού αριθμού σαράντα οκτώ (48) ατόμων για την κάλυψη των αναγκών της τρέχουσας χρονιάς (2024-2025) του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας – Φιλαρμονικής του Δήμου Εορδαίας  που εδρεύουν στην Πτολεμαΐδα. Οι κλάδοι/ειδικότητες ΠΕ Μουσικών, ΤΕ Μουσικών και ΔΕ Μουσικών με τις αντίστοιχες ειδικεύσεις τους ανά κωδικό θέσης έχουν ως εξής:

α/α
ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ
ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ
ΠΕ
ΤΕ
ΠΕ/ΤΕ
ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ
ΣΥΝΟΛΟ

1
100
 Δ/ντής – Μουσικός
1

2
101
Διδασκαλία Ανώτερων Θεωρητικών Μαθημάτων
2

3
102
Διδασκαλία Ανώτερων Θεωρητικών Μαθημάτων

1

4
103
Διδασκαλία Υποχρεωτικών Μαθημάτων Ανώτερων θεωρητικών

1

5
104
Διδασκαλία Υποχρεωτικών Θεωρητικών Μαθημάτων

4

 

 

α/α

 

ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ

 

ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

 

ΠΕ

 

ΤΕ

 

ΠΕ/ΤΕ

 

ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ

 

ΣΥΝΟΛΟ

6
105
Διδασκαλία Υποχρεωτικών Θεωρητικών Μαθημάτων
 
 
2
 
 

7
106
Μουσική Προπαιδεία

1

8
107
Διδασκαλία Πιάνου
1

9
108
Διδασκαλία Πιάνου

5

10
109
Διδασκαλία Πιάνου

1

11
110
Πιάνο/Πιανιστική Συνοδεία Οργάνων, Μονωδίας & Μουσικών Συνόλων

1

12
111
Διδασκαλία Κλασσικής Κιθάρας

5

13
112
Διδασκαλία Ηλεκτρική κιθάρα / Μπάσο

1

14
113
Διδασκαλία Βυζαντινής Μουσικής

1

15
114
Διδασκαλία Βιολιού
3

16
115
Διδασκαλία Βιολιού

1

17
116
Διδασκαλία Βιόλας

1

18
117
Διδασκαλία Βιολοντσέλου

1

19
118
Διδασκαλία Κοντραμπάσου

1

20
119
Διδασκαλία Φλάουτου

1

21
120
Διδασκαλία Κλαρινέτου

1

 

 

α/α
ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ
ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ
ΠΕ
ΤΕ
ΠΕ/ΤΕ
ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ
ΣΥΝΟΛΟ

22
121
Διδασκαλία Σαξοφώνου

1

23
122
Διδασκαλία Τρομπέτας

1

24
123
Διδασκαλία κλασικών κρουστών/Κρουστά

1

25
124
Διδασκαλία Μονωδίας

1

26
125
Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων/Ορχήστρα

1

27
126
Διεύθυνση Φωνητικών Συνόλων/Χορωδία

1

28
127
Διδασκαλία Ακορντεόν
 
 
 
1
 

29
128
Διδασκαλία Μπουζούκι (τρίχορδο, τετράχορδο, τζουρά, μπαγλαμά)
 
 
 
1
 

30
129
Διδασκαλία Ούτι
 
 
 
1
 

31
130
Διδασκαλία    Ποντιακής Λύρας (Καππαδοκικός κεμανές)
 
 
 
1
 

32
131
Διδασκαλία Θεωρητικών Ελληνικής Μουσικής
 
 
 
1
 

33
132
Αρχιμουσικός Φιλαρμονικής
 
1
 

 

 

 

 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (ανά κωδικό)

    Κλάδος/Ειδικότητα
Τίτλος σπουδών και λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & ειδικά) προσόντα (άρθρο 26 παρ.8 του Ν. 4325/15 και το π.δ. 476/1981)

ΠΕ Μουσικών
Πτυχίο αντίστοιχης ειδίκευσης Τμημάτων Μουσικών Σπουδών αναγνωρισμένων Πανεπιστημίων ημεδαπής ή άλλης ισότιμης ανώτατης σχολής αλλοδαπής.

 

ΤΕ Μουσικών

 

1.        Πτυχίο ή Δίπλωμα αντίστοιχης μουσικής ειδίκευσης αναγνωρισμένου μη ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της ημεδαπής (Ωδείου) ή πτυχίο μουσικής ειδικότητας του άρθρου 8 παρ. 5 του Ν. 2158/1993 (Α΄109) ή πτυχίο ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής  και

2.        Απολυτήριο εξατάξιου  Γυμνασίου ή Λυκείου της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής.

 

ΔΕ Μουσικών
1.      Βεβαίωση περάτωσης σπουδών αντίστοιχου μουσικού αντικειμένου από αναγνωρισμένο μη ανώτατο εκπαιδευτικού ιδρύματος της ημεδαπής (Ωδείο) και

2.      Απολυτήριο εξατάξιου Γυμνασίου ή Λυκείου της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής.

Σημ. Σε περίπτωση μη συμμετοχής  υποψηφίων στην παρούσα ανακοίνωση με την απαιτούμενη βεβαίωση, γίνονται δεκτοί υποψήφιοι με επαρκείς μουσικές γνώσεις προσηκόντως αποδεικνυόμενες (αρ. 1, παρ. ε, ΠΔ 476/81)

 

Για τον κωδικό 100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απαιτούμενα τυπικά προσόντα
– Δίπλωμα Σύνθεσης ή Δίπλωμα Πιάνου ή Οργάνου Συμφωνικής Ορχήστρας ή Μονωδίας ή Κλασικής Κιθάρας — ή Πτυχίο αντίστοιχης των προαναφερθέντων ειδίκευσης από πανεπιστήμιο της ημεδαπής ή άλλη ανώτατη σχολή της αλλοδαπής — με πτυχίο Φυγής και δεκαετή διδακτική προϋπηρεσία.
ή
– Ελλείψει Πτυχίου Φυγής ή 10-ετούς διδακτικής προϋπηρεσίας, Δίπλωμα Πιάνου ή Οργάνου Συμφωνικής Ορχήστρας ή Μονωδίας ή Κλασικής Κιθάρας  — ή Πτυχίο αντίστοιχης των προαναφερθέντων ειδίκευσης από πανεπιστήμιο της ημεδαπής ή άλλη ανώτατη σχολή της αλλοδαπής — και 10-ετή συναφή καλλιτεχνική σταδιοδρομία αποδεδειγμένη από παραστατικά στοιχεία.”

 

Καλλιτεχνική σταδιοδρομία Ως καλλιτεχνική σταδιοδρομία νοείται η σύμπραξη με γνωστές ορχήστρες ως σολίστ, μαέστρος, συνθέτης ή δημιουργός σε επαγγελματικές εκδηλώσεις έγκριτων φορέων  στην Ελλάδα  ( ΚΟΑ, ΚΟΘ, ΜΜΑ, ΜΜΘ, Λυρική Σκηνή, Φεστιβάλ Αθηνών κλπ) και το εξωτερικό, η συμμετοχή σε ρεσιτάλ ή συναυλίες μουσικής δωματίου και θεσμοθετημένες μουσικές εκδηλώσεις, οι ηχογραφήσεις, η δισκογραφία. Ως παραστατικά στοιχεία νοούνται δημοσιεύματα, αναφορές στα ΜΜΕ, κριτικές, προγράμματα κλπ.

Σπουδές : Θα ληφθούν υπόψη επιπλέον Πτυχία ή άλλοι τίτλοι σπουδών στο αντικείμενο της μουσικής

 

Προϋπηρεσία : Αποδεδειγμένη πενταετής (5-ετής) τουλάχιστον προϋπηρεσία σε θέση Καλλιτεχνικού Διευθυντή σε αναγνωρισμένα Ωδεία και Μουσικές Σχολές, όπου θα αναγράφεται η σχετική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού. Αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στον φορέα.

Βεβαίωση 10ετούς διδακτικής προϋπηρεσίας σε αναγνωρισμένα Ωδεία και Μουσικές Σχολές όπου θα αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του

 

Υπουργείου Πολιτισμού. Ως διδακτική εμπειρία νοείται η απασχόληση με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα μουσικά ιδρύματα εποπτείας του Υπουργείου Πολιτισμού. Ελλείψει αυτής, παραστατικά που να δικαιολογούν 10ετή καλλιτεχνική προϋπηρεσία.

 

Μουσικολογική δραστηριότητα (Ακαδημαϊκή και άλλη) αποδεδειγμένη από έγγραφα : Συμμετοχή και Ανακοινώσεις σε Συνέδρια, Εκδόσεις, Διαλέξεις, Σεμινάρια, Δημοσιεύσεις, Βιβλία, Μελέτες, Άρθρα, Συστάσεις -Διακρίσεις κλπ.

 

Ειδικά προσόντα : Διοικητική εμπειρία (θέση προϊσταμένου ή υπεύθυνου τμήματος ή σχολής).

 

Συνέντευξη:  Παιδαγωγική προσέγγιση, προσωπικότητα, μέθοδος διδασκαλίας, οργανωτικές ικανότητες.

 

Επισήμανση : Λόγω των μεγάλων υποχρεώσεων που προκύπτουν καθημερινά σε σχέση με τα καθήκοντα του Καλ/κού Δ/ντή – Μουσικού, θεωρείται επιβεβλημένη η καθημερινή του παρουσία στο ωδείο.

 

 

Για τον κωδικό 132

 

Απαιτούμενα τυπικά προσόντα

Τα προβλεπόμενα στο Π.Δ. 476/1981 ήτοι:

Διπλώματα ή Πτυχία «ενοργανώσεως πνευστών οργάνων και διευθύνσεως μπάντας» Αρμονίας ή Ωδικής, Αντιστίξεως και Φυγής από αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα της ημεδαπής (Ωδείο ή Μουσική Σχολή του ΥΠ.ΠΟ.Α.) ή ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο της αλλοδαπής πιστοποιημένου από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και Απολυτήριο εξατάξιου Γυμνασίου ή Λυκείου της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής.

 

Προϋπηρεσία: Αποδεδειγμένη τριετής προϋπηρεσία ως Μουσικού Εκτελεστή.

 

Εν ελλείψει υποψηφίων κεκτημένων δίπλωμα Αντιστίξεως και Φυγής, αρκούν τα λοιπά διπλώματα ή πτυχία.

 

Για όλους τους υπόλοιπους κωδικούς θέσης
Τίτλοι σπουδών πέραν της ειδικότητας.

Καλλιτεχνική δραστηριότητα: Καλλιτεχνική δραστηριότητα αποδεδειγμένη: Συναυλίες (συμμετοχή σε ορχήστρα, συμμετοχή ως σολίστ, διεθνή καλλιτεχνική σταδιοδρομία, ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου), ηχογραφήσεις, δισκογραφία, συνέδρια, εκδόσεις, διαλέξεις, σεμινάρια, συγγραφή σχετικού βιβλίου, δημοσιεύσεις, μελέτες, άρθρα, ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, συστάσεις-διακρίσεις κλπ

Παιδαγωγικές Σπουδές: Από αναγνωρισμένα μουσικά ιδρύματα εσωτερικού ή εξωτερικού, σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες. καθώς και από αναγνωρισμένες μη-μουσικές παιδαγωγικές σχολές και τμήματα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων εσωτερικού ή του εξωτερικού.

Προϋπηρεσία στο αντικείμενο: Ως διδακτική εμπειρία νοείται η απασχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου στα μουσικά ιδρύματα εποπτείας Υπουργείου Πολιτισμού σε καθήκοντα συναφή προς το αντικείμενο των προς πλήρωση θέσεων. Στην βεβαίωση πρέπει να αναγράφεται και ο αριθμός πρόσληψης του Υπουργείου Πολιτισμού ( για τα αναγνωρισμένα τμήματα).

 

                                   ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

Οι Υποψήφιοι θα πρέπει:

Να είναι Έλληνες πολίτες
Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι από 21 ετών και άνω.
Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν.
Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 του ν. 3584/07.
Οι άνδρες μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την αίτηση, η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παρούσας ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρουν ρητά τον κωδικό της θέσης που διεκδικούν. Έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για έναν (1) κωδικό θέσης. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να συνάψουν μόνο μία σύμβαση με τον φορέα. Μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικά τα εξής δικαιολογητικά:

 

Α) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ

Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας
Φωτοαντίγραφο των τίτλων των σπουδών τους συμπεριλαμβανομένης και της επιμόρφωσης. Σε περίπτωση πτυχίου ή τίτλου σπουδών της αλλοδαπής, επίσημη μετάφραση αυτού στην ελληνική γλώσσα, όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις ( άρθρο 29 ΠΔ 50/2001). Τα ξενόγλωσσα δικαιολογητικά πρέπει να συνοδεύονται από τις νόμιμες μεταφράσεις . Οι τίτλοι σπουδών του εξωτερικού πρέπει να συνοδεύονται από πράξη ή βεβαίωση του οικείου οργάνου (ΔΟΑΤΑΠ, ΔΙΚΑΤΣΑ) με την οποία αναγνωρίζονται ως ισότιμοι και αντίστοιχοι προς τίτλους που απονέμονται από τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της ημεδαπής.
Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86, όπου δηλώνεται τυχόν απασχόληση σε Δημόσιο ή ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα (παράλληλη απασχόληση) και η σχέση εργασίας του.

 

Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης, πρόσφατης έκδοσης
Βιογραφικό σημείωμα
Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 του/της υποψήφιου/ας στην οποία να δηλώνεται:

Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων (μόνο για άνδρες) ή η νόμιμη απαλλαγή και η αιτία απαλλαγής. Κάθε πράξη του βίου του η οποία θα ασκούσε επιρροή στην κρίση της καταλληλότητας του για την υπηρεσία που προορίζεται, ιδιαίτερα δε εάν τυχόν έχει καταδικαστεί λόγω ποινικού αδικήματος.
Ότι δεν τελεί υπό απαγόρευση ή δικαστική αντίληψη
Ότι δεν παραπέμφθηκε με τελεσίδικο Βούλευμα για κάποιο από τα αναφερόμενα στο άρθρο 22 του Π.Δ/τος 611/77 εγκλήματα έστω και εάν δεν επακολούθησε ποινική δίκη λόγω παραγραφής, καθώς και εάν εκκρεμεί εναντίον του κατηγορία για οποιοδήποτε πλημμέλημα ή κακούργημα.
Ότι εφόσον επιλεγεί, θα είναι διαθέσιμος/η να διδάξει στο κεντρικό κτήριο του Ωδείου στην Πτολεμαΐδα, για όσες ώρες του/της ζητηθεί.

 

Β) ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ

Βεβαιώσεις προϋπηρεσίας στο αντικείμενο (Ως διδακτική εμπειρία νοείται η απασχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου στον δημόσιο ή στα ιδιωτικά μουσικά ιδρύματα εποπτείας Υπουργείου Πολιτισμού, σε καθήκοντα συναφή προς το αντικείμενο των προς πλήρωση θέσεων).

Για όλες τις ειδικότητες η εμπειρία λαμβάνεται υπόψη μετά τη λήψη του βασικού τίτλου σπουδών με τον οποίο οι υποψήφιοι μετέχουν στη διαδικασία επιλογής. Στην βεβαίωση πρέπει  να αναγράφεται και  ο αριθμός πρόσληψης του ΥΠ.ΠΟ.Τ ( για τα αναγνωρισμένα τμήματα).

 

 

2.Λοιπούς τίτλους μουσικών σπουδών

Προϋπηρεσία στον φορέα αποδεδειγμένη.

 

Τα δικαιολογητικά προσκομίζονται με τη σειρά που εμφανίζονται στην ανακοίνωση και  γίνονται δεκτά, εφόσον κατατίθενται εμπρόθεσμα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δικαιολογητικά που έχουν υποβληθεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς (2022, 2023) όπως πτυχία Ωδείων, βεβαιώσεις σεμιναρίων κ.α. δύναται να μην επανυποβληθούν, εφόσον τούτο αναφέρεται επί της αιτήσεως συμμετοχής. Η περίπτωση δεν αφορά το αποδεικτικό ταυτότητας (ΑΔΤ ή διαβατηρίου) το οποίο υποβάλλεται οπωσδήποτε.

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση  και να την υποβάλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]  ή ταχυδρομικά , στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, 25ης Μαρτίου 15, 50200 Πτολεμαΐδα, απευθύνοντάς την στη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης και Παιδείας, υπόψη κας Τζιούμαρη Αλεξάνδρας (τηλ. επικοινωνίας: 2463350119). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Συμπληρωματικά στοιχεία θα γίνονται δεκτά μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας υποβολής κατάθεσης της αίτησης.

Η υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών θα  πραγματοποιηθεί μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την επομένη της δημοσίευσης της παρούσας σε δύο ημερήσιες εφημερίδες και συγκεκριμένα από 23/08/2024  έως και 02/09/2024.                      .

                                                

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Η προκήρυξη να αναρτηθεί στο πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Εορδαίας καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.eordaia.gov.gr

2) Περίληψη της Ανακοίνωσης θα δημοσιευθεί στις  εφημερίδες  «Πτολεμαίος» & «Διαφάνεια»

(ΠΔ 524/80 ΦΕΚ 143/Α).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΠΛΑΚΕΝΤΑΣ

X