Το βιβλίο του Συγγραφέα και ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας Κωνσταντίνου Β. Φωτιάδη με τίτλο «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου», παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνδιοργάνωση με το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, ενώ μίλησαν οι: Δρ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Δρ. Θεόδωρος Κωνσταντινίδης. Συντονιστής της εκδήλωσης ο Διευθυντής του σχολείου Παύλος Ταγτεβερενίδης.

Ο κ. Θεοδουλίδης χαρακτήρισε το βιβλίο ως ένα από τα σημαντικότερα τέσσερα σημαντικότερα κάθε κατηγορίας για τον Πόντο, προσθέτοντας πως το βιβλίο είναι «μια κλάση από μόνο του», μιλώντας για το επιστημονικό ανάγνωσμα, που επανεκδίδεται λόγω μεγάλης ζήτησης και επανακυκλοφορεί. Ο κ. Ταγτεβερενίδης το χαρακτήρισε ως το σπουδαιότερο όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και ευρύτερα. Στις αρετές που κοσμούν τον “ιστορικό της καρδιάς μας”, όπως χαρακτήρισε τον συγγραφέα, μίλησε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ακούστηκε μεταξύ άλλων το “Την πατρίδα μ’ έχασα”, συνοδεία μουσικών οργάνων από μαθητές του μουσικού σχολείου.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X