Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την καλύτερη προετοιμασία της φετινής εμποροπανήγυρης που θα γίνει στην Πτολεμαΐδα, με έναρξη την Παρασκευή 13 και λήξη την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

Ήδη εδώ και ημέρες ξεκίνησαν να στήνονται οι παράγκες, όπου οι εκθέτες θα στήσουν τα εμπορεύματά τους για το κοινό. Όσο οδεύουμε προς την Παρασκευή τόσο περισσότεροι έμποροι έρχονται στην πόλη για να ετοιμάσουν τα εμπορεύματα.

Ενδιαφέρον έχει πως έγιναν πολλές αιτήσεις πλην των ηλεκτρονικών, οι οποίες έκλεισαν ημέρες πριν και είχαν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον από 39 εκθέτες ανά την Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως αρκετοί εκθέτες δεν γνώριζαν πως οι αιτήσεις γινόταν εφέτος ηλεκτρονικά, οπότε όσο οδεύουμε προς την Παρασκευή τα τηλέφωνα προς το δήμο για να κάνουν αίτηση αυξάνονται.

Εκτιμήσεις θέλουν στο πανηγύρι να υπάρχει ο σταθερός αριθμός των 60-70 εκθετών που έρχονται κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, ενώ και εφέτος πιθανώς να κινηθούν στα ίδια πλαίσια, ωστόσο αυτό θα φανεί την Παρασκευή.

Επίσης, γίνονται όπως ήδη έχει γραφτεί, οι απαραίτητες προετοιμασίες στο χώρο της Εμποροπανήγυρης (από πλευράς εγκαταστάσεων, υγιεινής, καθαριότητας κ.ο.κ.).

Σε ό,τι αφορά το λούνα παρκ, ήδη έχει στηθεί και ξεκινούν οι τεχνικοί έλεγχοι από την επιτροπή ελέγχου, ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» μετά την αυτοψία που θα γίνει.

Δειλά – δειλά ετοιμάζονται και οι υπαίθριες ψησταριές – καντίνες στο χώρο, για τα κρεατοεδέσματα που αποτελούν πόλο έλξης στο πανηγύρι, για πολλούς.

X