Το απόγευμα της Πέμπτης υποδέχθηκε η περιοχή της Εορδαίας το νέο Ποιμενάρχη της, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίο.

Η λιτή τελετή υποδοχής του νεοενθρονισθέντα Ιεράρχη έγινε υπό τους ήχους της μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου, μπροστά στο δημαρχείο στην Πτολεμαΐδα το απόγευμα της Πέμπτης, όπου ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς καλωσόρισε εκ μέρους του λαού της Εορδαίας το νέο Μητροπολίτη.

Το «παρών» έδωσαν τόσο ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, όσο και ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Νικηφόρος Μανάδης, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος και άλλοι μητροπολίτες, αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι φορέων, κλήρος και αρκετοί πιστοί. Να τονιστεί πως στο πλευρό του νέου Ποιμενάρχη ήταν και ο μητροπολίτης Θεόκλητος.

«Ήρθατε γεμάτος αγάπη και σχέδια από την άλλη πλευρά της Ελλάδας, όχι στην Εσχατιά της Ελλάδας αλλά εδώ που αρχίζει η Ελλάδα και δεν τελειώνει. Η παρουσία σας εδώ είναι προάγγελος ότι οι ναοί μας θα έχουν περισσότερο κόσμο, η εκκλησία θα βοηθήσει περισσότερο κόσμο. Σας παρακαλώ θερμά να ακούτε την κοινωνία…», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς, ενώ παράλληλα προσέφερε στον κ.κ. Ειρηναίο ένα χρυσοκέντητο επιγονάτιο που συμβολίζει την ποδιά που χρησιμοποίησε η Κύριος στο Μυστικό Δείπνο.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης, ο κλήρος και ο λαός κατευθύνθηκαν με πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πτολεμαΐδας, όπου και ακολούθησε το εκκλησιαστικό μέρος.

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X