Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα αναφορικά με τις αλλαγές στην ψηφιακή κάρτα εργαζομένου, της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών με τα POS, το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Παράρτημα του Επιμελητηρίου στην Πτολεμαΐδα, σε διοργάνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας και του Επιμελητηρίου Ν. Κοζάνης

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι επαγγελματίες για τα ανωτέρω θέματα ώστε να κυλήσει η χρονιά ομαλά, τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεόδωρος Βυθούλκας, θέτοντας μια σειρά ζητημάτων που άπτονται και της ψηφιακής κάρτας εργαζόμενου και της διασύνδεσης των POS και για την επιχείρηση και για τον εργαζόμενο και για τους πελάτες ώστε να εξυπηρετούνται πιο γρήγορα.

Για τη Διασύνδεση Ταμειακών Μηχανών με POS μίλησε ο Γιώργος Ηλιόπουλος, λύνοντας απορίες στον κόσμο, εξηγώντας το πρόγραμμα που τρέχει και τι πρέπει να γίνει για τους επαγγελματίες.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Νάζος, Οικονομολόγος και Υποψήφιος Διδάκτορας Π.Δ.Μ, μίλησε για το Νέο Φορολογικό Σύστημα και την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, εξηγώντας τα νέα δεδομένα για την ψηφιακή καταγραφή του χρόνου εργασίας των εργαζομένων και του ψηφιακού εργασιακού προφίλ που έρχεται., σημείωσε πως πρέπει οι εργοδότες να εναρμονιστούν στο επόμενο δίμηνο ενώ μέχρι 31/12/24 θα έχουν ενσωματωθεί όλοι οι ΚΑΔ.

Για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας μίλησε ο Αριστοτέλης Μυλωνάς, εμπορικός διευθυντής της OMNIA, τονίζοντας ότι αφορά τόσο τη βιομηχανία όσο και το λιανεμπόριο και σιγά  – σιγά θα αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η γενική γραμματέας του συλλόγου λογιστών Εορδαίας Θ. Κοράφτσα, λέγοντας ότι η νομοθεσία είναι σκληρή και χρειάζεται έγκυρη ενημέρωση από ανθρώπους που γνωρίζουν.

Στις πολύ μεγάλες αλλαγές που έρχονται στις επιχειρήσεις με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα μίλησε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης Αντώνης Πουγαρίδης, σημειώνοντας πως τα μέλη του ΕΒΕ έχουν μεγάλη ανασφάλεια ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αλλαγές που έρχονται. «Το Επιμελητήριο Κοζάνης προσπαθεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του για την ενημέρωση των μελών του σε όλο το νομό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί, τέλος πως στις 25/2 θα γίνει ειδική επετειακή εκδήλωση στην Πτολεμαΐδα, για τα 100 χρόνια λειτουργίας του Εμπορικού Συλλόγου.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X