Η εκπομπή Μέρα Μεσημέρι με την Φωτεινή Μάντσου φιλοξένησε τον Πέτρο Τσιάρα – Πρόεδρο του Ομίλου Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας, ο οποίος και αναφέρθηκε στη δράση του Street Tennis που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 31/8 στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, τις πρωινές ώρες, με το όλο εγχείρημα να είναι ανοιχτό για το κοινό.

Το τένις του …δρόμου, παρουσιάζεται στον κόσμο της περιοχής από το κεντρικότερο σημείο της πόλης, μιας και όπως τονίζει ο κ. Τσιάρας δεν είναι εύκολο για πολύ κόσμο να πάει στο γήπεδο και να γνωρίσει το τένις. «Ερχόμαστε εμείς στον κόσμο, στους δρόμους και στις πλατείες, να τους δείξουμε τι είναι το τένις, πως παίζεται και να δείξουμε σε όλες τις ηλικίες, μικρότερες και μεγαλύτερες», σημείωσε αναφορικά με την επικείμενη δράση.

Στο χώρο της κεντρικής πλατείας θα στηθούν τέσσερα φιλέ και με τη βοήθεια τεσσάρων προπονητών, ενώ θα δοθούν ρακέτες σε παιδιά και ενήλικες ώστε να αλλάξουν μπαλιές και να μάθουν πως παίζεται το τένις αλλά και πόσο ωφέλιμο να είναι το άθλημα για τον άνθρωπο. Στο χώρο θα υπάρξουν και παιχνίδια αλλά και εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους.

Προσέθεσε πως το τένις είναι ένα άθλημα που βοηθάει την καρδιά, καρδιαγγειακές παθήσεις και έχει τις λιγότερες κακώσεις μετά την κολύμβηση. Ένα προσόν για να ασχοληθεί κάποιος με το τένις είναι και οι εγκαταστάσεις «διαμάντι» του συλλόγου.

Ο σύλλογος δεν σταμάτησε τη δράση του και το καλοκαίρι, ενώ από 1η Σεπτεμβρίου ξεκινάει προγράμματα για αρχάριου, παιδιά ηλικίας 4-5 ετών αλλά και ανήλικες κάθε ηλικίας και κάθε σταδίου (αρχάριους, μεσαίους και προπονημένους), ενώ ο σύλλογος έχει προπονητές εξειδικευμένους στο άθλημα.

Ο ίδιος κάλεσε τον κόσμο να πάει στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, που είναι εκ των κορυφαίων τριών στην Ελλάδα και εκ των σπανίων της Ευρώπης, καθώς έχουν και κλειστά γήπεδα μπορώντας να παίξουν ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επίσης, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας είναι εξαιρετικά δραστήριος, όχι μόνο στην Εορδαία, αλλά και πανελλαδικά, διοργανώνοντας διεθνή τουρνουά τένις, με συμμετοχή εφέτος ακόμη και από την Αμερική. Επίσης, διοργανώνει σημαντικούς αγώνες πρώτης κατηγορίας, για παιδιά αλλά και ενήλικες, αγώνες πανελλήνιου, περιφερειακού και διεθνούς βεληνεκούς.

«Συμβάλλουμε στην αθλητική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», κατέληξε ο κ. Τσιάρας, σημειώνοντας πως πάνω από 20 ημέρες το χρόνο τα ξενοδοχεία και τα μαγαζιά της πόλης είναι γεμάτα, λόγω των διοργανώσεων.

X