Με σχετικό δελτίο τύπου, ο Δήμος Πρεσπών, ανακοινώνει το πρόγραμμα εορτασμού για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, το οποίο έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής ώρας της 21ης Μαρτίου 2024 μέχρι της δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2024.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Α ) Εορταστικές Εκδηλώσεις στα σχολεία και στον Παιδικό Σταθμό, με φροντίδα των προϊσταμένων τους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

α. Ώρα 07:00 π.μ θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών.

β. Ώρα 10:00 τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γερμανού, όπου θα παρευρεθούν οι Αρχές, οι Σημαιοφόροι, οι παραστάτες και εκπρόσωποι εκπαιδευτικοί των σχολείων και του Παιδικού Σταθμού.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας, Αρχές, Σημαιοφόροι, παραστάτες και εκπαιδευτικοί με πομπή θα κατευθυνθούν στο Ηρώο της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Γερμανού, όπου και θα παρευρίσκονται όλοι οι μαθητές των σχολικών μονάδων με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς. ( ώρα 10.30 ).

Εκεί θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός Λόγος από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου και θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. Η τελετή θα κλείσει με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Θα επακολουθήσει παρέλαση των μαθητών. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς από τους μαθητές της Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης.

Οι ιερείς παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την κωδωνοκρουσία και να καθορίσουν τα των Ιεροτελεστιών.

Ο κ. Διοικητής του Α.Τ Αγίου Γερμανού παρακαλείται να μεριμνήσει για την τήρηση της τάξεως κυκλοφορίας και απαγόρευσης σταθμεύσεως των οχημάτων κλπ,

X