Αλλάζει όψη νότια είσοδος της πόλης της Πτολεμαΐδας και αναβαθμίζεται αισθητά η παλαιά εθνική οδός Πτολεμαΐδας-Κοζάνης.

Το τελευταίο διάστημα “τρέχει” και είναι σε πολύ προχωρημένο επίπεδο, το έργο της ανακατασκευής του δρόμου της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πτολεμαΐδας Κοζάνης, μετά από συμφωνία είχε γίνει ανάμεσα στη ΔΕΗ και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο κλείνει οριστικά τις εκκρεμότητες στη επαναχάραξη των οδικών δικτύων για την εκμετάλλευση των ορυχείων από την Επιχείρηση τα προηγούμενα χρόνια.

Το έργο το οποίο έχει αναλάβει να χρηματοδοτήσει και να εκτελέσει η ΔΕΗ, αφορά στη συντήρηση του δρόμου από το Μαυροδένδρι μέχρι την Πτολεμαΐδα και περιέχει πολύ σημαντικές βελτιώσεις της οδού σε ότι αφορά την ασφάλεια της μετακίνησης σε αυτήν. Χαρακτηριστικό είναι  το ότι τοποθετούνται στηθαία και εκσυγχρονίζεται ο ηλεκτροφωτισμός στην περιοχή του πρώην ΑΗΣ Πτολεμαΐδας (Οικισμός ΔΕΗ) και της στροφής του Προαστίου, ενώ σε πολλά σημεία κατασκευάζονται ερείσματα αριστερά και δεξιά της οδού, και έγιναν παρεμβάσεις για να μη συγκεντρώνονται ύδατα, γεγονός το οποίο παρουσιάζονταν πολύ συχνά το προηγούμενο διάστημα. Τέλος, γίνεται ασφαλτόστρωση σε πολύ μεγάλο τμήμα της οδού.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,7 εκατομμύρια ευρώ και είναι σε τελικό στάδιο υλοποίησης, με την ασφαλτόστρωση να έχει ολοκληρωθεί ήδη στην περιοχή του Προαστίου και να κατευθύνεται προς την Πτολεμαΐδα. Καθοριστική η συμβολή του Διευθυντή του ΛΚΔΜ Αντώνη Νίκου ο οποίος έλυσε κάθε είδους ζητήματα που προέκυψαν κατά την κατασκευή του έργου. Η εποπτεία του έργου γίνεται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με επιβλέποντες τους Σάκη Βούρα και Σπύρο Μπατσιώλα.

Αν και η περιοχή πλέον “ερήμωσε” μετά τις απαλλοτριώσεις των οικισμών, το έργο είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ασφάλεια όλων όσων κατευθύνονται προς τις επιχειρήσεις που βρίσκονται από την είσοδο της πόλης μέχρι και τη στροφή του Προαστίου, αλλά και τους χιλιάδες συμπολίτες μας που κατευθύνονται για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους στο ΛΚΔΜ.

Τέλος, σημαντική είναι η αισθητική αναβάθμιση που θα υπάρξει μετά το τέλος του έργου στην είσοδο της πόλης (έως το φανάρι του Περιφερειακού), αλλά και η λειτουργική αναβάθμιση που θα υπάρξει με τη χωροθέτηση 2 κυκλικών κόμβων που θα αναβαθμίσουν και την ασφάλεια των διερχόμενων. Οι εργασίες για τους κυκλικούς κόμβους θα ξεκινήσουν εντός του Απριλίου.

 

X