Όλοι γνωρίζουμε το γνωμικό “η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται” και σίγουρα έχουμε συνειδητοποιήσει με πόση ακρίβεια αντικατοπτρίζει τη δική μας πραγματικότητα. Σίγουρα, όλοι έχουμε τις καλές και τις άσχημες μέρες μας. Μιλάμε δηλαδή και για εκείνες τις μέρες που μας γεμίζουν με χαρά κι αισιοδοξία, αλλά και για εκείνες που μάς χαλάνε τη διάθεση από την πρώτη κιόλας στιγμή.
Η κακή ποιότητα ή η έλλειψη ύπνου, μια αγχωτική περίοδος στη ζωή μας και μερικές φορές ακόμα και το ίδιο το ξύπνημα, μπορούν εύκολα να καθορίσουν το υπόλοιπο της ημέρας και την αντιμετώπισή μας προς αυτή. Όπως και να έχει, δε χρειάζεται κάθε πρωινό να αποτελεί μια
μάχη με τον εαυτό μας. Με τους πρακτικούς τρόπους που σας έχουμε συγκεντρώσει, θα μπορείτε να αντιστρέψετε κάθε αρνητικό συναίσθημα και να δώσετε στη διάθεσή σας το boost και την ανανέωση που της αξίζει!

1. Ένα makeover
Όταν διανύουμε μια δύσκολη φάση στη ζωή μας, πέρα από την ψυχολογία μας, ένα εξίσου μεγάλο “χτύπημα” δέχεται κι η αυτοπεποίθησή μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν περνούν από τον έλεγχό μας και θέλοντας και μη, μπορούν να επηρεάσουν εύκολα την αυτοεκτίμησή μας. Έτσι λοιπόν, μερικές αλλαγές στην εξωτερική μας εμφάνιση μπορούν να αναζωογονήσουν την ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας και να μας ανάγουν σε ένα ταξίδι αυτο-
φροντίδας κι αυτο-ανακάλυψης.
Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε εκείνο το κούρεμα, το χτένισμα ή το νέο χρώμα μαλλιών που σας τρόμαζε και να αντικρίσετε στον καθρέφτη μια ανανεωμένη εκδοχή του εαυτού σας. Παράλληλα, μπορείτε να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας και να δώσετε μια έξτρα λάμψη στο πρόσωπό σας με καλλυντικά και κρέμες, αλλά και να εμπλουτίσετε την γκαρνταρόμπα σας με τα πιο μοντέρνα και ελκυστικά κομμάτια. Υιοθετήστε νέα looks με στυλάτα γυναικεία T-shirt, με
φορέματα και φούστες σε “ζωηρά” χρώματα και με μικρές αλλαγές στα κλασικά σας παντελόνια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα φρέσκο makeover θα ομορφύνει και το έξω και το μέσα σας!

2. Σωματική άσκηση
Η τονωτική “ένεση” που χρειαζόμαστε κάθε πρωί, δεν κρύβεται μόνο σε μία κούπα καφέ. Έχει εξεταστεί ξανά και ξανά η σημασία της γυμναστικής στη σωματική μας υγεία, αλλά την ίδια στιγμή έχει τονιστεί κι η τεράστια συμβολή της στην ψυχική. Ανάμεσα στον θόρυβο, τους προβληματισμούς και τα άγχη της καθημερινότητας, η διατήρηση μιας καλής φυσικής κατάστασης έχει αποδειχθεί ως ο μεγαλύτερος σύμμαχος για κάθε “δύστροπο” και δύσκολο
πρωινό.
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να “ξυπνήσετε” τις αισθήσεις σας από το να βγείτε για ένα σύντομο περπάτημα ή jogging στους δρόμους της γειτονιάς σας ή στο πιο κοντινό παρκάκι. Ο καθαρός αέρας κι η επαφή με τη φύση, θα οξυγονώσει τον εγκέφαλο και θα λειτουργήσει ευεργετικά στη διάθεσή σας. Μόνο έτσι θα καταφέρετε να “αδειάσετε” το μυαλό σας από τις ανησυχίες σας και να εκτονώσετε την έντασή σας, έτσι ώστε να αντιμετωπίσετε με μια άλλη
ματιά κάθε πιθανή πρόκληση!

3. Ένα λαχταριστό πρωινό
Το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι αναμφίβολα το πιο σημαντικό, γεγονός που βρίσκει ανταπόκριση σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Είναι αυτό που “επαναφορτίζει” το σώμα μας, επαναφέρει τα επίπεδα ενέργειας, οξύνοντας το νου, τη συγκέντρωση και τη γνωστική μας λειτουργία. Σίγουρα, έχετε διαβάσει για τα ευεργετικά οφέλη ενός ισορροπημένου κι υγιεινού πρωινού, όμως μερικές μέρες είναι ικανές να δοκιμάσουν την πειθαρχία μας και να επηρεάσουν τη διάθεσή μας.
Αν λοιπόν αισθάνεστε νευρικοί, τότε ίσως να χρειάζεστε μερικές “cheat days”. Για αλλαγή, σας προτείνουμε να διευρύνετε τις επιλογές σας με γεύσεις που ξέρετε ότι θα ανεβάσουν τη διάθεσή σας και θα σας δώσουν το ενεργειακό boost που χρειάζεστε. Ένα τοστ με ομελέτα, γεμιστές κρέπες, pancakes με μέλι ή σοκολάτα κι ένας φρεσκοστημένος χυμός αποτελούν μερικές απολαυστικές εναλλακτικές που ξεφεύγουν από τα “αυστηρά” πλαίσια που σας περιόριζαν. Μια φορά στο τόσο, είναι καλό να έχουμε ένα λαχταριστό γεύμα για να περιμένουμε!

4. Μια playlist
Το ξυπνητήρι δε χρειάζεται να γίνει η μόνη μελωδία που θα ακούσουμε μέσα στην ημέρα. Δικαίως, έχουμε όλοι συλλογικά μισήσει αυτό το διαπεραστικό ήχο που μας “βγάζει” από την ηρεμία και τη χαλάρωση του ύπνου μας και γι’ αυτό άλλωστε οι περισσότεροι προτιμούν για συνεχίζουν την πρωινή τους ρουτίνα στην απόλυτη ησυχία. Αυτή η ακουστική σιωπή όμως πολλές φορές γεμίζει το μυαλό μας με αρνητικές σκέψεις και μας οδηγεί σε υπεραναλύσεις που μόνο θα εντείνουν το άγχος και την πίεση που μπορεί να νιώθουμε.
Αντί αυτού, προτιμήστε να φτιάξετε τη δική σας playlist με τα κομμάτια που αγαπάτε και που ξέρετε ότι θα φρεσκάρουν τη διάθεσή σας. Αν θέλετε να μετριάσετε το στρες, μπορείτε να βάλετε κλασική μουσική ή μια μπαλάντα κι αυτά θα λειτουργήσουν από μόνα τους ως φυσικά αντικαταθλιπτικά. Από την άλλη, αν δυσκολεύεστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι, δοκιμάστε μια πιο ξεσηκωτική playlist, με δυναμικά κομμάτια που θα ενθαρρύνουν και θα αναζωογονήσουν το πνεύμα σας!

Μην αφήσετε την κακοαδιαθεσία σας να καθορίσει το υπόλοιπο της ημέρα σας. Αναζητήστε αυτά τα “θεραπευτικά εργαλεία” κι ανακτήστε τη θετική ενέργεια και την αισιόδοξη εκδοχή του εαυτού σας!

X