Στο Αμβούργο λίγες ώρες, μετά τον πρώτο ημιτελικό μεταξύ Ισπανίας και Γερμανίας, η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο δίνει ραντεβού με την ιστορία, σε αναμέτρηση απέναντι στην Γαλλία του Κιλιάν Εμπαπέ.

 

Και οι δύο ομάδες μπαίνουν στην αναμέτρηση απο κοινό παρονομαστή. Σκαμπανεβάσματα στις αγωνιστικές τους επιδόσεις, δεν έχουν πείσει μέχρι τώρα πως μπορούν να λογίζονται στα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, παρά την δεδομένη ποιότητα τους. Οι μεν Πορτογάλοι εξασφάλισαν την πρόκριση ως πρώτοι με δύο νίκες, η μία στις καθυστερήσεις απέναντι στην Τσεχία, ενώ οι Γάλλοι τερμάτισαν δεύτεροι εξαιτίας μιας ισοπαλίας με την αδιάφορη και αποκλεισμένη Πολωνία. Πάντως και οι δύο ομάδες έχουν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά euro 2024, καθώς αμφότερες βρίσκονται στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

 

Το αξιοπρόσεκτο στην μέχρι τώρα πορεία τους, είναι πως από την μία η Γαλλία έχει βάλει τρία γκολ σε 4 παιχνίδια, με τα δύο να είναι αυτογκόλ και το ένα από το σημείο του πέναλτι. Από την άλλη ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Euro, Κριστιάνο Ρονάλντο, σε 4 παιχνίδια δεν έχει πετύχει ακόμα γκολ. Βέβαια έχει μοιράσει ασίστ και έχει γίνει πιο παίκτης ομάδας. Βέβαια είχε την ευκαιρία του απέναντι στην Σλοβενία, αλλά ο Όμπλακ το νίκησε από την άσπρη βούλα.

 

Είναι πράγματι δύσκολα να κάνεις ασφαλείς προβλέψεις για το ζευγάρι αυτό. Αν πάμε με την μέχρι τώρα πορεία τους, δύσκολα θα βρούμε φαβορί, αν κρίνουμε από την προϊστορία υπάρχει τεράστια υπεροχή των Γάλλων, οι οποίοι έχουν 19 νίκες ενώ έχουν ηττηθεί 6 φορές και 3 παιχνίδια έμειναν στην ισοπαλία. Για την ιστορία η πρώτη νίκη των Πορτογάλων μετά από 38 χρόνια απέναντι στους «τρικολόρ», ήρθε στον αλησμόνητο τελικό του 2016 με 1-0 χάρη σε γκολ του Έντερ.

 

Τα προγνωστικά στοιχήματος προβλέπουν μία κλειστή μάχη, με μικρό φαβορί την Γαλλία, ωστόσο το παιχνίδι αυτό είναι δύσκολο για προβλέψεις. Οι ομάδες έχουν αναμφισβήτητα επιθετικές αρετές και θα στηριχθούν σε αυτές. Και οι δύο δέχονται φάσεις και θα βρουν σίγουρα την στιγμή τους. Η επιλογή μας είναι στο goal-goal σε απόδοση 1,98, ενώ αξίζει ίσως και η στήριξη στα βαριά χαρτιά των δύο ομάδων, Κριστιάνο Ρονάλντο και Κιλιάν Εμπαπέ.

X