Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται για συμπτώματα όπως πονοκέφαλος και εξάντληση (και μια γενικευμένη αίσθηση αδυναμίας και κόπωσης). Οι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτό το “δίδυμο” είναι πολλοί – αφυδάτωση, μια ίωση ή ακόμα και η φαρμακευτική σας αγωγή.

Αν και μπορεί απλά να είστε στρεσαρισμένοι και κουρασμένοι από τις πολλές ώρες εργασίας ή τις υποχρεώσεις, κάτι που λογικά θα οδηγήσει σε πονοκέφαλο, υπάρχουν πολλοί τρόποι/καταστάσεις που “ενώνουν” τον πονοκέφαλο με κόπωση. Παρόλα αυτά, αν αυτή είναι πλέον η καθημερινότητά σας, ίσως να είναι η ώρα να απευθυνθείτε σε κάποιο γιατρό για να μιλήσετε για αυτά τα συμπτώματα.

Πονοκέφαλος και εξάντληση: Τι μπορεί να προκαλεί και τα δυο ταυτόχρονα;
Επομένως, τι μπορεί να προκαλεί και πονοκέφαλο και κόπωση; Η απάντηση δεν είναι τόσο εύκολη. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο πονοκέφαλος προκαλείται από κάποιους συγκεκριμένους λόγους. Η κόπωση, από κάποιους άλλους λόγους. Αλλά, όταν βάλεις αυτά τα δυο συμπτώματα μαζί, ανοίγει ένα εντελώς διαφορετικό “σετ” αιτιών που μπορεί να οδηγούν σε αυτό τον συνδυασμό. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξεταστούν διαφορετικά όργανα του σώματος, για να βγει ένα πόρισμα.

Αν και οι περισσότεροι λόγοι που μπορεί να μας κάνουν να πονάει το κεφάλι μας και παράλληλα να νιώθουμε εξάντληση, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με αλλαγές στον τρόπο ζωής μας ή κάποιες ρυθμίσεις της φαρμακευτικής μας αγωγής, αν τα συμπτώματα φτάνουν στο σημείο να επηρεάζουν την ποιότητα της καθημερινότητάς μας, είναι μάλλον ώρα να ζητήσουμε τη βοήθεια ενός ειδικού.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο εδώ

X