Για μία ακόμα χρονιά τιμούμε τη 17η Νοεμβρίου 1973, επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Εφέτος συμπληρώθηκε μισός αιώνας από την επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου και αποτελεί κοινό συμπέρασμα όλων, ότι η δημοκρατία στον τόπο μας ,οφείλει πολλά στον αγώνα των νέων εκείνης της περιόδου.

Μπορεί να πέρασαν τόσα χρόνια, από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, ωστόσο ακόμη αντλούμε όλοι μας μηνύματα και αξίες από τις διεκδικήσεις , τα αιτήματα ,το θάρρος , το ήθος και τη μαχητικότητα των νέων του Πολυτεχνείου !

Η επέτειος της εξέγερσης των φοιτητών , δεν είναι μία ακόμα επέτειος, που τυπικά μας θυμίζει την ιστορία του χθες, αλλά είναι μία “φλόγα” που συνεχίζει να “ανάβει” σε όλους, όσους πιστεύουν στην κοινωνική δικαιοσύνη , στη διεύρυνση των δημοκρατικών Θεσμών και στην κοινωνία των πολιτών.

Το ιστορικό σύνθημα “ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” , έδωσε Όραμα στις επόμενες γενιές και έγινε “σύμβολο” για τη νέα γενιά και αποτέλεσε τον “καταλύτη” για την εδραίωση της δημοκρατίας στη χώρα μας .

Η καλύτερη τιμή λοιπόν που μπορούμε να αποδώσουμε για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου , είναι να αφουγκραζόμαστε καθημερινά τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των σημερινών νέων, δίνοντας πρότυπα και αξίες , για μία καλύτερη κοινωνία!

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X