Στα πλαίσια της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων” ο Δήμος Εορδαίας σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ και Σχολεία της περιοχής , διοργάνωσαν εκδήλωση για την παρουσίαση Ιδεών σχετικά με τη μείωση- επαναχρησιμοποιήση- ανακύκλωση των Συσκευασιών, την Τετάρτη 22/11 23 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας .

Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων 10 ου Δημοτικού Πτολεμαΐδας, Αγίου Χριστοφόρου και Ανατολικού , συνοδευόμενοι από τις Δασκάλες τους περί εργάστηκαν όλα τα εκθέματα και τα έργα από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ είχα την ευκαιρία να δημιουργήσουν και τα ίδια διάφορες κατασκευές από επαναχρησιμοποίηση υλικών.

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης είχε η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας Πόπη Δεληγιώργη , η οποία έδωσε το μήνυμα της “ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα ανακύκλωσης – επανάχρησης από την τρυφερή ηλικία” .



Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακέντα ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Καραβασίλης, τόνισε τη σημασία αυτών των εκδηλώσεων , που συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας υγιούς κοινωνίας με ενημερωμένα παιδιά .

Το μήνυμα της” μείωσης των αποβλήτων και της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης Συσκευασιών”μετέφερε στα παιδιά ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας Χρήστος Κεσκερίδης..

Αίσθηση προκάλεσε η υπέροχη Έκθεση έργων από ανακυκλώσιμα υλικά της συντοπίτισάς μας Πολιτικού Μηχανικού Αννίτας Σωτηροπούλου , που περιεργάστηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα παιδιά , καθώς και η εξαιρετική Εκθεση Ζωγραφικής σε τσουβάλια του Γεωργίου Μαμαλίγκα αποφοίτου Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας.

Μία ευχάριστη νότα προσέφεραν τα παιδιά με χρώμα χριστουγεννιάτικο και εορταστικές χορογραφίες, υπό την καθοδήγηση της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής Νατάσας Mάγκου , ενώ οι Δασκάλες των παιδιών ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για τη συνεργασία.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και το 1ο Νηπιαγωγείο Μουρικίου.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X