Τι και αν ήταν η πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, τι και αν τα θέματα ήταν κυρίως διαδικαστικά έως τυπικά, η πρώτη φωτιά μπήκε μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, με τις προσωπικές αντιπαραθέσεις να μη λείπουν και να αναδεικνύουν σιγά- σιγά τους… πρωταγωνιστές.

Η αρχή δεν άργησε να γίνει όταν ένα εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, το οποίο αφορούσε την εξουσιοδότηση του γενικού Διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών, δημιούργησε ζήτημα ορθής ή όχι εισήγησης αλλά και «νομιμότητας» της διαδικασίας με τον Σωτήρη Βόσδου να αμφισβητεί έντονα την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη, Λύσσανδρου Μεταξά.

Ο τελευταίος άφησε μομφή για τη συμπεριφορά και τον τρόπο που επιχειρεί να ασκήσει αντιπολίτευση ο Σωτήρης Βόσδου, με τη συζήτηση να ανάβει και σε αυτή τη να μην αργούν να εμπλακούν τόσο ο Γιάννης Κιοσές, αλλά και ο Αντιπρόεδρος του οργάνου, Χρήστος Μπαρδάκας ο οποίος με τη σειρά του αμφισβήτησε το κατεπείγον της διαδικασίας, ενώ είχε αντιπαράθεση επί προσωπικού με τον Γιάννη Κιοσέ.

Κάποιες «ακατάληπτες» φράσεις εκτός μικροφώνων έριξαν και άλλο λάδι στη φωτιά, με Γιώργο Κασαπίδη και Γεωργία Ζεμπιλιάδου να μην αργούν να θέσουν ζητήματα ορθότητας της διαδικασίας αλλά και… μαθημάτων στους νέους Αντιπεριφερειάρχες, με τη συζήτηση να τραβάει για ώρα και τον Περιφερειάρχη ουκ ολίγες φορές να προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα ακόμα και στη δική του παράταξη.

Στη συζήτηση υπήρξε παρέμβαση και της Πολυτίμης Φαρμάκη, η οποία υπερασπίστηκε την ορθότητα της εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη, Λύσσανδρου Μεταξά, για να κλείσει το θέμα με ομόφωνη απόφαση αλλά με την ένταση ήδη να έχει κυριαρχήσει την αίθουσα.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει πρόταση από πλευράς Γιώργου Κασαπίδη ώστε να γίνει συζήτηση για το αγροτικό ζήτημα και το ακριβό κόστος παραγωγής, κάτι που μέσα στην αντιπαράθεση δεν άφησε να πέσει κάτω ο Γιάννης Κιοσές, ο οποίος σχολίασε: «Φαντάζομαι δεν αυξήθηκαν τώρα οι τιμές στο κόστος παραγωγής».

Ο Γιώργος Κασαπίδης φέρεται εκτός μικροφώνου να απάντησε με τη φράση «ντροπή σας», για να προκαλέσει την παρέμβαση Αμανατίδη ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις για το αν ο πληθυντικός αριθμός αναφερόταν σε όλη την παράταξή του ή προσωπικά στον Γιάννη Κιοσέ.

Ένταση υπήρξε και στη συνέχεια όταν η Γεωργία Ζεμπιλιάδου ζήτησε να τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα απόφασης για προσφυγή σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο ορυχείο Αμυνταίου, χωρίς όμως η πρότασή της να γίνεται αποδεκτή από την πλειοψηφία και αφού νωρίτερα είχε ανταλλάξει διάφορα επιχειρήματα με τον Γιώργο Αμανατίδη.

Η συνεδρίαση έκλεισε με την ψηφοφορία για τους εκπροσώπους του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών(ΕΝΠΕ), όπου η πλειοψηφία εξέλεξε τους Νίκο Σαμαρά και Γιάνη Κιοσέ, ενώ η μειοψηφία τον Σωτήρη Βόσδου.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X