Στόχος του Πολιτικού Συμβουλίου είναι όλοι οι διαμορφωτές άποψης στη Δυτική Μακεδονία να γίνονται κοινωνοί όλων των μεγάλων ζητημάτων, σχολίασε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης, σχετικά με το νέο όργανο το οποίο δημιούργησε και συνεδρίασε για πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή των Βουλευτών.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης, οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, οι Βουλευτές και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, με την παρουσία Δημάρχων αν αυτό απαιτείται.

«Είναι μια συμμετοχική διαδικασία, όλοι μαζί πρέπει να προχωράμε και στα εύκολα και στα δύσκολα και νομίζω με τον τρόπο αυτό αποτυπώνεται η βούληση και η επιθυμία να κοιτάμε στο ίδιο σημείο».

Στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου έγινε ένας καλός διάλογος, παρουσιάστηκαν αρκετές δράσεις περιφερειακής διάστασης και στόχος είναι να διαμορφωθεί μια συν- αντίληψη για τα ζητήματα της Δυτικής Μακεδονίας:

«Θα μου άρεσε αν ένας Βουλευτής της Φλώρινας ή της Κοζάνης έλεγε ότι ένα έργο των Γρεβενών είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το στηρίξουμε».

Ο κ. Αμανατίδης ονόμασε αυτή τη διαδικασία «εταιρική ολομέλεια», υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο τον εκφράζει απόλυτα.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X