94.105 ψήφους πήρε ο Γιώργος Κασαπίδης το 2019, ενώ το 2023, έλαβε 57340 ψήφους στον Α’ γύρο, και 47.542 στο Β’ γύρο. Χοντρικά, έχασε το 50% των ψηφοφόρων του σε μία μόλις θητεία.

 

 Σε αυτή τη θητεία, έχασε επίσης 6 περιφερειακούς συμβούλους (5 επίσημα και 1 επιπλέον ουσιαστικά). Συνεπώς αυτή τη στιγμή έχει 15 από τις 41 έδρες του περιφερειακού συμβουλίου.

 

Από την ανάλυση αυτή, προκύπτει πως δεν επρόκειτο απλά για διαμαρτυρόμενους συμβούλους που χάλασαν τον κόσμο για τις “καρέκλες”. Αλλά πως η συμπεριφορά τους ήταν απολύτως αντιπροσωπευτική της κοινωνίας που έβραζε διαφωνώντας με τον Περιφερειάρχη.

 

 Δεν είναι τυχαίο, ότι οι αποχωρήσαντες από τον συνδυασμό του Κασαπίδη, όχι μόνο επανεξελέγησαν με το συνδυασμό Αμανατίδη, αλλά έτυχαν και ευρείας αναγνώρισης από τους πολίτες, που τους κατέταξαν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης της σταυροδοσίας (Σαββόπουλος, Κιοσές, Λυσσαρίδης, Πουταχίδου, Μεταξάς).

 

Ανάμεσα στους επιτυχόντες του συνδυασμού Αμανατίδη, βρέθηκαν και “σκληρά” κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Τα στελέχη αυτά, βρήκαν δεξαμενή και πήραν σταυρούς, από μεγάλη μερίδα της “βάσης” της ΝΔ που στήριξε τους “κομματικούς” υποψηφίους και τους ανέδειξε στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

 

 Ο Γιώργος Κασαπίδης έλαβε 57.340 ψήφους στον Α’ γύρο, και 47.542 στο Β’ γύρο. Δηλαδή υπάρχουν 10.000 άνθρωποι που τον ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, δεν τον ψήφισαν τη δεύτερη. Η πρωτοφανώς μεγάλη αυτή διαφορά, αναδεικνύει ότι οι ψηφοφόροι επέλεξαν μεν να στηρίξουν υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού, δεν ήθελαν όμως να δώσουν την εντολή στον Γ. Κασαπίδη να κάνει δεύτερη θητεία.

 

Δεν είναι λίγοι, οι έμπειροι αυτοδιοικητικοί, που υποστηρίζουν πως εάν ο Γιώργος Κασαπίδης δεν είχε τόσο έντονη κυβερνητική στήριξη, τα ποσοστά του θα ήταν αισθητά χαμηλότερα.

 

 Μαζί με τον Γρηγόρη Τσιούμαρη της Αντιπολίτευσης, η Εορδαία θα έχει έως και 6 περιφερειακούς συμβούλους, στο νέο περιφερειακό συμβούλιο. Ένας μεγάλος αριθμός σε σχέση με κάθε άλλη φορά. Δεδομένου και του ότι ο συνολικός αριθμός μελών μειώνεται.

 

 Η Δυτική Μακεδονία είναι “ριγέ” στον χάρτη των εκλογών της Singular Logic, με τις ρίγες βεβαίως να είναι μπλε.

 

Με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, αναμένεται να διαμορφωθεί και μια συνθήκη ομαλότητας στα εσωτερικά της ΝΔ στην περιοχή. Οι κομματικές δομές, αναμένεται να ανασυσταθούν και να ανασυγκροτηθούν, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τα νέα πολιτικά δεδομένα που προέκυψαν από την μάχη της Περιφέρειας.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X