Στα πλαίσια των μαθημάτων του το Τμήμα ΜΟΝΤΕΡ της ΣΑΕΚ ( πρώην Δημόσιο ΙΕΚ) Πτολεμαΐδας , παρουσίασε τη λειτουργία του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε., ο οποίος εδώ και 4 χρόνια φιλοξενείται στο κτίριο του 3ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας .

Πρόκειται για ένα Εκπαιδευτικό Κόμβο, που σκοπό έχει την επιμορφωτική , τεχνολογική και καθοδηγητική υποστήριξη των μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα νέων Τεχνολογιών και ένταξής τους στη μαθησιακή διαδικασία . Στους Σπουδαστές του Τμήματος ΜΟΝΤΕΡ, που συνοδεύονταν από τον Εκπαιδευτή τους Φάνη Τοψαχαλίδη , μίλησε ο υπεύθυνος του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Χαράλαμπος Ζαραφίδης, ο οποίος δίνοντας το στίγμα του Πόλου επισήμανε ότι αφορά δράσεις καινοτομίας της Περιφερειακής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και στελεχώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια .

Σκοπός του είναι η πληροφορική παιδεία που έχει να κάνει με τη ρομποτική τεχνολογία , ενώ στα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια οι μαθητές που τα επισκέπτονται συναρμολογούν διάφορα ρομπότ και αναλαμβάνουν δράσεις, αναφορικά με τις νέες τεχνολογίες. Σας παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό ρεπορτάζ.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X