Με θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαρτίου 2024  παραμονή Ψυχοσσάββατου, ο Εσπερινός και το Νεκρώσιμον Μνημόσυνον, Υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών μας στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής στην Πτολεμαΐδα. Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος πιστών εισήλθαν στην εκκλησία  με τα κόλλυβα όπου και ευλογήθηκαν και διαβάστηκαν όλα τα ονόματα Υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών από τον Αρχιμανδρίτη κ. Τιμόθεο Τσισμαλίδη.

Μετά το τέλος του μνημόσυνου,  ο Πατήρ Τιμόθεος στο κήρυγμα του μίλησε για την παράδοση της Ορθοδοξίας να αφιερώνει και να μνημονεύει το Ψυχοσάββατο πριν την Κυριακή της Απόκρεω στις ψυχές των χριστιανών, που έχουν αποβιώσει, ακόμη και αυτών που  για διάφορους λόγους  δεν είχαν την ευκαιρία να τύχουν της ωφελείας των μνημοσύνων με την ελπίδα της ανάστασής τους κατά τη Δευτέρα Παρουσία.

Η φιλευσπλαχνία του Θεού φανερώνεται με την ευκαιρία που δίνει στους κεκοιμημένους να σωθούν έστω και την τελευταία στιγμή  με την επίκληση της συγχώρεσης τους από τους  ζώντες μέσα από τα ιερά μνημόσυνα, προσευχές και ιδιαίτερα τις ελεημοσύνες που τελούνται για τους κεκοιμημένους αδελφούς που και είναι σαν να τους ανοίγουν  το παράθυρο να πάρουν «μία ανάσα παρηγοριάς και ελπίδα σωτηρίας» τη εκπληκτική και φοβερή ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας!

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X