Παραμονή της γιορτής του Προφήτη Ηλία, η Ασβεστόπετρα διασκέδασε με πολύ κόσμο που κατέκλυσε την πλατεία του χωριού, κέφι, μουσική, χορευτικά συγκροτήματα της Ασβεστόπετρας, της Ολυμπιάδας και  την παρουσία του Συλλόγου Ποντίων Πτολεμαΐδας, μεταξύ άλλων και άφθονα ψητά που ετοιμαζόντουσαν από νωρίς το απόγευμα.

Η μαγευτική κοινότητα της Ασβεστόπετρας, τίμησε σήμερα τον Προφήτη Ηλία με Θεία Λειτουργία που ολοκληρώθηκε στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται σε υψόμετρο 948m, ενώ σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί το πανηγύρι, στο οποίο είστε, φυσικά, όλοι προσκεκλημένοι.

Η Αναστασία Κοτζακόλιου κάνει μια όμορφη μνεία στα τοπικά αυτά δρώμενα σε μια ανάρτηση της στο προσωπικό προφίλ της στο Facebook, αναφέροντας τα εξής:

“Προφήτης Ηλιας 2024″
Ασβεστόπετρα!!!
Η προετοιμασία στον χώρο της πλατείας ξεκίνησε νωρίς το πρωί με το στρώσιμο των τραπεζοκαθισμάτων, ακολούθησε η προετοιμασία της καβας και των ψησταριών.
Όλα έπρεπε να είναι έτοιμα μέχρι τις 9 το βράδυ.
Γύρω στις 8 το σκηνικού του καιρού αλλάζει…αέρας, μαύρα σύννεφα, αστραπές…όχι όμως βροχή…
Η προσωρινή απογοήτευση γίνεται ανακούφιση όταν αντιλαμβανόμαστε πως τελικά ο αέρας και μάλλον και ο Προφήτης Ηλίας βοήθησαν να φύγει η μπόρα…
Ως δια μαγείας στις 9 ήταν όλες οι συνθήκες ιδανικές για να ξεκινήσει το πανήγυρι μας.
Η όμορφη πλατεία μας γεμίζει κόσμο, φωνές, μουσική, χορευτικά συγκροτήματα της Ασβεστόπετρας, του Συλλόγου Ποντίων Πτολεμαΐδας, της Ολυμπιάδας..
Το χειροκρότημα έντονο και το γλέντι που ακολουθεί αποτυπώνει το ελληνικό πανηγύρι.
Ένα πανηγύρι που θα συνεχιστεί και το Σάββατο στις 9 το βράδυ στην κεντρική πλατεία ανήμερα της γιορτής του Προφήτη Ηλία ,ενώ το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι μας που βρίσκεται σε υψόμετρο 948m. και έχει χαρακτηριστεί ως ” το μπαλκόνι της Εορδαίας”.
Σας περιμένουμε όλους!!!
Το βίντεο καταγράφει μέρος της προετοιμασίας και το αποκορύφωμα του γλεντιού με μια πλατεία κατάμεστη από κόσμο!!!
Χρόνια πολλά!!!”

 

X