Με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Πτολεμαίου είχαμε αναφερθεί τις προηγούμενες μέρες στην εξέλιξη της υπόθεσης γύρω από τις έρευνες για την ταυτοποίηση του πτώματος που είχε βρεθεί σε χώρο κοντά στον οικισμό της ΔΕΗ στο Προάστιο Εορδαίας.
Για λόγους που έχουν σχέση με τις δυσκολίες στην ταυτοποίηση αλλά και με την δαιδαλώδη ελληνική γραφειοκρατία, αν και η σορός βρέθηκε στις 14 Αυγούστου, δηλαδή πριν σχεδόν τέσσερις εβδομάδες, παραμένει στο ψυγείο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας. Αυτή ήταν άλλωστε η προβλεπόμενη διαδικασία, μέχρι να γίνει η αναγνώριση, και μέχρι να γίνουν οι ενέργειες που θα δρομολογήσουν την ταφή του.
Όμως οι μέρες πέρασαν, και η καθυστέρηση στη διαδικασία της ταφής είναι μεγαλύτερη από ότι περιμέναμε. Αιτία της καθυστέρησης, δεν είναι μόνο το ότι το δημόσιο είναι δυσκίνητο εντός του Αυγούστου σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και το ότι στις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες όπως η Ελληνική Αστυνομία, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κοζάνης, το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και ο Δήμος Εορδαίας ο οποίος πιθανότατα να κληθεί να κάνει την ταφή εφόσον υπάρχει σχετική εισαγγελική εντολή.
Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα του νεκρού είναι ανεπισήμως γνωστό καθώς φέρεται να έχει βρεθεί και το διαβατήριό του, το οποίο προέρχεται από χώρα της κεντρικής Ευρώπης. Τέλος να θυμίσουμε πώς το πτώμα βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης και πώς ο άνθρωπος τον οποίο φέρεται να ανήκει έχει εξαφανιστεί από τις 2 Ιουλίου, όταν για τελευταία φορά τον είδαν στην περιοχή. Άρα εφόσον πρόκειται για αυτόν τον άνθρωπο παραμένει άταφος για τουλάχιστον δύο μήνες μετά το θάνατό του.
X