Παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά, δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο.
Στραγγίζουμε καλά το ψάρι και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας ώστε να είναι εντελώς στεγνό και να πιάσει καλά το κουρκούτι επάνω του.
Φτιάχνουμε το κουρκούτι.

Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μικρές μερίδες, ίσες σε μέγεθος και πάχος ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με αρκετό σπορέλαιο στη φωτιά μέχρι το λάδι να φτάσει τους 180ºC.
Βάζουμε 200 γρ. αλεύρι σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βουτάμε το κάθε κομμάτι μπακαλιάρου μέσα στο ταψί με το αλεύρι γιατί με αυτό τον τρόπο θα κολλήσει καλύτερα το κουρκούτι στο ψάρι.
Τινάζουμε το κάθε κομμάτι για να φύγει το περιττό αλεύρι και μετά το βουτάμε στο μπολ με το κουρκούτι.
Τινάζουμε το παραπανίσιο κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν τα κομμάτια γυρίζοντάς τα αν χρειαστεί.
Προσοχή, τον μπακαλιάρο δεν τον ρίχνουμε απότομα στο καυτό λάδι. Πρώτα βάζουμε το μισό ψάρι και μόλις φουσκώσει λίγο το κουρκούτι τότε ρίχνουμε και το άλλο μισό μέσα στο τηγάνι.
Αφαιρούμε τον μπακαλιάρο με μια τρυπητή κουτάλα και τον μεταφέρουμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Συνοδεύουμε με σκορδαλιά και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Πηγή: https://akispetretzikis.com

Δήμος Κοζάνης: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εγγραφές στους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

     Εγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης σχολικού έτους (2025-26) από 12/05/2025 έως και 20/06/2025. Ο Δήμος Κοζάνης ανακοινώνει ότι οι αιτήσεις

Read More »

Διαμαρτυρήθηκε επειδή παραχώρησαν προτεραιότητα σε μια έγκυο – “Μπορεί να περιμένει, δεν την πιάσαν οι πόνοι”

Σκηνές ντροπής εκτυλίχθηκαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Καλαμάτα, όταν κόσμος που περίμενε στη σειρά, έσπευσε να παραχωρήσει προτεραιότητα σε μια έγκυο γυναίκα. Ωστόσο, μια

Read More »
X