Συναντήσεις αναφορικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν μετά την πρωτοφανή χαλαζόπτωση που κατέστρεψε κάθε μορφής καλλιέργεια στο Βελβεντό, στο Πλατανόρρευμα και στα Ίμερα πραγματοποίησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης κ. Κώστας Βύζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πασχάλης Χαρούμενος, ο συνεργάτης του κ. Βασίλης Μαμάτσιος, η Διευθύντρια του ΕΛΓΑ Κοζάνης κα Ελένη Κατόγλου με τους συνεργάτες της, κ. Φακή και κ. Νίκου, ο Δήμαρχος Σερβίων κ. Χρήστος Ελευθερίου, ο Δήμαρχος Βελβεντού κ. Μανώλης Στεργίου, οι Αντιδήμαρχοι Σερβίων κ. Καλλίνικος Χολέβας και Βελβεντού κ. Ζήνων Ζορζοβίλης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού κ. Βασίλης Τζιουράς, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΑΣΕΠΟΠ κ. Νίκος Κουτλιάμπας, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Δημήτρης Κοσμάς, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελιάς Ιμερων κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιμέρων κ. Χρήστος Ελευθεριάδης και ο Οινοποιός κ. Γιάννης Βογιατζής.

Ο κ. Παπαδόπουλος επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύση Σταμενίτη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέτζο και ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών της καταγραφής των ζημιών και την άμεση καταβολή αποζημίωσεων.  Οι διαδικασίες θα προχωρήσουν άμεσα.

 

X