Το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων, Καφετεριών, Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων, ενημερώνει τα μέλη του ως προς την νομοθεσία για την ύπαρξη τηλεόρασης σε επιχειρήσεις Εστίασης- Διασκέδασης- Ξενοδοχειακές μονάδες ως εξής:

“Μετά από πολλά e-mails και τηλεφωνικές επικοινωνίες με συναδέλφους επαναδημοσιεύουμε την Απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία αναφέρει ότι «οι εθνικές ρυθμίσεις κρατών – μελών που επιβάλλουν αμοιβές απλώς για την εγκατάσταση μεγαφωνικών συστημάτων, χωρίς πραγματική παρουσίαση στο κοινό, ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (Απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις υποθέσεις C-775/21 │Blue Air Aviation και C-826/21 │ UPFR).

Αξίζει να σημειωθεί το τι υποστηρίζουν οι οργανισμοί πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, όταν σε μία επιχείρηση υπάρχει τηλεόραση ή μεγάφωνο. Συγκεκριμένα, αναφέρουν: «Όταν επιχειρήσεις διαθέτουν τηλεόραση ή ραδιοφωνικές εγκαταστάσεις, υποχρεούνται να λαμβάνουν άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής, διότι τεκμαίρεται η χρήση εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου». Επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι ο ως άνω ισχυρισμός των οργανισμών είναι αναληθής και αντίθετος με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο”

X