Με την δέουσα λαμπρότητα και με κάθε ιεροπρέπεια τιμήθηκε στην Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, η ιερά μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Θεοκλήτου, εορτή κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο γέροντας Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος.
Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου, Φλωρίνης κ. Ειρηναίου και του εορτάζοντος γέροντος Μητροπολίτου πρώην Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου.

Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα για θέματα που αφορούν το Αμύνταιο και τη Φλώρινα

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, μιλώντας τιμητικώς για τον εφησυχάζοντα Ιεράρχη κ. Θεόκλητο, ενώ επαίνεσε την “υική” φροντίδα την οποία προσφέρει επαξίως στον γηραιό Επίσκοπο, ο νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Ειρηναίος.

Στη συνέχεια ο πολυσέβαστος γέροντας Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους κληρικούς, τους άρχοντες του τόπου και τον πιστό λαό για την παρουσία τους στα ονομαστήρια του, δίνοντας την ευχή του στον κάθε ένα ξεχωριστά.

Στην Ιερά Ακολουθία συμμετείχαν, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλειος Γιαννάκης, η Πρόεδρος Κοινότητας Φλώρινας, λοιποί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.

Εις έτη πολλά ευχόμαστε από καρδιάς Σεβασμιώτατε και η ευχή σας να μας συνοδεύει μέχρι το τέλος της ζωής μας.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X