Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/8/ 24 η έναρξη του πολιτιστικού τριημέρου “ΙΩΝΕΙΑ 2024” του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας, στο χώρο της Στέγης του.

Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε ένα καταπληκτικό αφιέρωμα στα τραγούδια του Καλδάρα, την εμφάνιση των Χορευτικών του Συλλόγου, όπου συμμετείχε και το Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλοχωρίου “Η Λυγκήστις” και λαϊκό γλέντι με την Ορχήστρα του Χρήστου Μπαρτζόπουλου.
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε
η Πρόεδρος του Συλλόγου Βίκυ Χατζηκυριάκου και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους , ενώ ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το “κομμάτι” της επιβράβευσης ιστορικών μελών του Συλλόγου, για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά τους στο δραστήριο Σύλλογο.
Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς με τους Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου , εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και άλλων τοπικών φορέων , τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου .
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 24/8/24 με τη μεγάλη Συναυλία των Χρίστου Τσιαμούλη και Κυριάκου Γκουβέντα και τη συμμετοχή της Κωνσταντίνας Πάτση.
Τα “ΙΩΝΕΙΑ 2024” θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 25/8/24 , με την παρουσία χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων Καλαμάτας, Κορδελιού , Π.Ε. Κουβουκλιωτών , Οσίου Βαραδάτου εκ Προύσης, Απολλωνιαδιτών Καστοριάς και Π.Μ. Συλλόγου Ποντίων Άρδασσας , υπό τη συνοδεία του Μουσικού Σχήματος του Χρήστου Μπαρτζόπουλου
, ενώ συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Εορδαίας .
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

X