Πέντε προτάσεις υποβλήθηκαν από τον δήμο Αμυνταίου στο  Interreg VI-A IPA ​«Ελλάδα – Βόρεια Μακεδονία 2021-2027».

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο δήμαρχος Γιάννης Λιάσης, στο πλαίσιο συνεδρίασης του αποψινού δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 28/2, τονίζοντας πως εφόσον εγκριθούν οι προτάσεις, θα προχωρήσουν σημαντικά έργα για την περιοχή.

Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα για θέματα που αφορούν το Αμύνταιο και τη Φλώρινα

Σε γενικά πλαίσια πρόκειται για τις εν λόγω προτάσεις που υποβλήθηκαν:

– Ενίσχυση αποδοτικότητας στο δασικό τομέα για τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία (ο δήμος εφόσον εγκριθεί θα αποκτήσει μέσω του έργου ρυμουλκούμενο καδοτεμακχιστή και τρακτέρ).

– Προώθηση του γεωτουρισμού και φυσικής κληρονομίας στη διασυνοριακή περιοχή. Το έργο προβλέπει τον εξοπλισμό μιας δημοτικής αίθουσας 300 χιλ. ευρώ,, ενώ στόχος του δήμου είναι να ανακαινιστεί το πνευματικό κέντρο.

– Ενίσχυση της οικογενειακής και κοινοτικής φροντίδας. Το πρόγραμμα προάγει τις ανάγκες ηλικιωμένων και ευάλωτου πληθυσμού. Όπως τόνισε ο κ. Λιάσης, μέσω της αξιοποίησης διοικητικών δυνατοτήτων και συντονισμού έργου θα γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις σε ηλικιωμένους. Θα ενεργοποιηθεί το Βοήθεια στο Σπίτι και θα γίνει εκπαίδευση του οικογενειακού περιβάλλοντος και επαγγελματιών φροντιστών των ηλικιωμένων και θα μείνει στο δήμο πληροφοριακό σύστημα υποστήριξης.

– Προώθηση ανθρώπινης αλληλεπίδρασης άγριας ζωής σε συνεrγασία με τον Αρκτούρο. Μέσω του προγράμματος θα είναι ανάπτυξη οικολογικών διαδρομών – μονοπάτια διασυνοριακά.

– Διασυνοριακή συνέργεια για τη σύγχρονη τέχνη και οινοτουρισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανάπτυξη μονοπατιών κρασιού και αξιοποίηση μουσείων με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X