Την είδηση για την απώλεια του καθηγητή φιλοσοφίας και συγγραφέα έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο γιος του Σπύρος.

 

Ο Χρήστος Γιανναράς, γεννημένος το 1935 στην Αθήνα, ήταν ένας διακεκριμένος Έλληνας καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας. Σπούδασε θεολογία και φιλοσοφία στα πανεπιστήμια Αθηνών, Βόννης και Σορβόνης, ενώ κατείχε διδακτορικούς τίτλους από τη Σορβόνη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 1982 έως το 2002, δίδαξε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, επικεντρωμένος σε θέματα πολιτικής φιλοσοφίας και πολιτιστικής διπλωματίας.

Ήταν γνωστός για το συγγραφικό του έργο που ερευνά τις διαφορές μεταξύ ελληνικής και δυτικοευρωπαϊκής φιλοσοφίας, καθώς και την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση. Το βιβλίο του Η ελευθερία του ήθους έχει χαρακτηριστεί σημαντικό για την ανάπτυξη της “νεορθοδοξίας.” Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 10 ευρωπαϊκές γλώσσες. Επιπλέον, ο Γιανναράς είχε ενεργή συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα μέσω τακτικής αρθρογραφίας και δημόσιων παρεμβάσεων.

X