Τους πήρε το κόμμα, του έπεσε και το… φλουρί!

Ο κ. Παύλος Πολάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που συζητήθηκαν και ακούστηκαν ιδιαίτερα το 2023.

Αρχικά, καθώς λόγω των προκλητικών του αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τέθηκε ακόμα και θέμα απομάκρυνσης του από το κόμμα επί εποχής του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Μια απομάκρυνση που δεν ήρθε ποτέ…

***

Στη συνέχεια, επειδή πλασαρίστηκε ως ο μέντορας και ο καθοδηγητής του κ. Στέφανου Κασσελάκη στην κούρσα του για τη διεκδίκηση της θέσης του Προέδρου του κόμματος, η οποία στέφτηκε από εκλογική επιτυχία.

Ο νέος Πρόεδρος μάλιστα φρόντισε να αναθέσει στον κ. Πολάκη και το σημαντικό ρόλο του συντονιστή των τομεαρχών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, κάτι που δεν άρεσε και τόσο σε αρκετούς μες το ΣΥΡΙΖΑ.

***

Προχθές, στην πίτα που έκοψε το Προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Προέδρου κ. Κασσελάκη, έπεσε και το φλουρί στον κ. Παύλο Πολάκη!

Μετά την εξέλιξη αυτή παλαιό και έμπειρο πολιτικό υπερκομματικό στέλεχος έκανε το εξής σχόλιο:

«Δεν φτάνει που τους πήρε το κόμμα ο κ. Πολάκης, του έπεσε και το… φλουρί για το 2024! Ποιος τον πιάνει τώρα…»

***

Πάντως δεν αποκλείεται να δούμε, και μάλιστα σύντομα, από κοντά τον κ. Πολάκη αφού όπως διαβάζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να διοργανώσει αναπτυξιακά συνέδρια στην ελληνική περιφέρεια και μια απ’ τις πρώτες περιοχές όπου θα γίνει μια τέτοια εκδήλωση θα είναι η Δυτική Μακεδονία.

Την τελευταία φορά πάντως που είχε έρθει στην Πτολεμαΐδα, όπως ίσως θυμάστε, φρόντισε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του τραγουδώντας με στεντόρεια φωνή το γνωστό αντάρτικο άσμα «Ο φρούραρχος της Καστοριάς» στο δείπνο που του παρέθεσαν σύντροφοι του.

 

Υπουργείο και ΔΕΗ αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη ΣΗΘΥΑ για τις τηλεθερμάνσεις.

Χθεσινό δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας energypress.gr κάνει λόγο για οριστική συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο Ενέργειας και τη ΔΕΗ προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή της ΣΗΘΥΑ στο χώρο του ΑΗΣ Καρδιάς που θα λειτουργεί με φυσικό αέριο και θα τροφοδοτεί με θερμική ενέργεια τις τηλεθερμάνσεις Αμυνταίου, Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

Στο δημοσίευμα που έχει τίτλο «Εναρκτήριο λάκτισμα για την κατασκευή νέας μονάδας ΣΗΘΥΑ από τη ΔΕΗ για την τηλεθέρμανση Δυτικής Μακεδονίας – Συμφωνία χθες σε σύσκεψη στο ΥΠΕΝ», αναφέρεται ότι «Τον δρόμο για την κατασκευή μονάδας ΣΗΘΥΑ της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία, η οποία θα τροφοδοτεί με θερμικό ρευστό τις τηλεθερμάνσεις στη Δυτική Μακεδονία, άνοιξε χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΕΝ, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της επιχείρησης.

Κατά τη σύσκεψη συμφωνήθηκε το καθεστώς αποζημίωσης του έργου κατά τη λειτουργία του, ξεμπλοκάροντας κατά συνέπεια την έναρξη υλοποίησης της μονάδας. Κι αυτό γιατί πριν δοθεί το «πράσινο φως» για να δρομολογηθεί η επένδυση, ήταν απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι θα είναι οικονομικά βιώσιμη. Με λυμένα τα θέματα αποζημίωσης της μονάδας, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σύντομα στην προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή της, με εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσής της τους 18 μήνες από την έναρξη.»

***

Η θερμική ενέργεια που θα παρέχεται στις τρεις τηλεθερμάνσεις όπως εξηγεί το δημοσίευμα «…θα αποζημιώνεται από τη Διαδημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Δυτικής Μακεδονίας, με την οποία θα συμβληθεί η ΔΕΗ. Η Διαδημοτική Επιχείρηση πρόκειται να συσταθεί από τους τρεις Δήμους (Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου) στους οποίους λειτουργούν συστήματα τηλεθέρμανσης.

Θα αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία του ενιαίου πλέον συστήματος των έως τώρα τριών διακριτών τηλεθερμάνσεων οι οποίες θα διασυνδεθούν, όπως προβλέπει το μνημόνιο το οποίο έχει υπογραφεί από το ΥΠΕΝ, την Περιφέρεια και την επιχείρηση. Ο Σταθμός Συμπαραγωγής θα αποτελεί τη μία πηγή παροχής θερμικού ρευστού για το ενιαίο πλέον σύστημα.»

***

Όπως είναι ήδη γνωστό τα Δημοτικά Συμβούλια και των τριών Δήμων που έχουν τηλεθέρμανση αποφάσισαν ήδη υπέρ της σύστασης της Διαδημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης, οπότε κάποια στιγμή, λογικά, θα υλοποιηθεί.

Πότε;

Προφανώς μέσα σ’ αυτό το διάστημα που θα κατασκευάζεται η ΣΗΘΥΑ.

***

Αυτά σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό, ή το γραφειοκρατικό αν προτιμάτε, κομμάτι της όλης υπόθεσης.

Υπάρχει όμως και το τεχνικό κομμάτι που αφορά τη σύνδεση των τριών υπαρχόντων συστημάτων τηλεθέρμανσης με τη ΣΗΘΥΑ.

Ένα τεχνικό κομμάτι που εκτός από μελέτες, σχέδια και προγραμματισμό απαιτεί και κάποια σημαντικά ποσά.

***

Σε κάθε περίπτωση εκείνο που απασχολεί πρωτίστως τους καταναλωτές της τηλεθέρμανσης σε Αμύνταιο, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα είναι φυσικά να διασφαλιστεί η λειτουργία τους αλλά και η τιμή στην οποία θα υποχρεωθούν να την πληρώνουν στο άμεσο μέλλον, η οποία λογικά θα είναι μεγαλύτερη από τις σημερινές τιμές.

Πόσο;

Η απάντηση μελλοντικά…

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X