Ο υπεύθυνος περίθαλψης άγριων ζώων Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς Ν. Παναγιωτόπουλος μίλησε στην Αναστασία Κοτζακόλιου και το True Story Radio για την πρόσφατη εμφάνιση λύκου στην Πτολεμαΐδα.

Μεταξύ άλλων συμβούλευσε πως “Δεν το κυνηγάμε στο κατόπι για να το γράψουμε video, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθεί ατύχημα”. Τόνισε ακόμη πως ένα ζήτημα ήταν η εμφάνιση των χιονοπτώσεων καθώς αυτό οδηγεί τα ζώα πιο χαμηλά, αλλά και το γεγονός ότι τα σκουπίδια είναι ελκυστικές τροφές για τον άνθρωπο.

Επίσης, αναφέρθηκε για τον πληθυσμό της αρκούδας στην περιοχή. Σημείωσε ακόμη πως αν βρεθεί κανείς αντιμέτωπος με άγριο ζώο να καλέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ακόμη, αναφέρθηκε στα πτηνά και πόσο επηρεάζονται από τις χαμηλές θερμοκρασίες, τονίζοντας πως σίγουρα δημιουργούν προβλήματα ιδίως στην τροφοδοσία τους. Τόνισε πως στην Καστοριά σε συνεργασία με τον δήμο σπάζουν κομμάτια πάγου, δημιουργούν ταΐστρες και δίνουν στα ζώα ζωοτροφές. Κάλεσε τον κόσμο να μην ταΐζουν με ανθρώπινες τροφές τα πτηνά, καθώς τους κάνουν κακό.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X