Ο Νίκος Σαμαράς εξελέγη απόψε ως ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το σώμα συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης με τη νέα του σύνθεση, για πρώτη φορά μέσα στη νέα χρονιά, εκλέγοντας μεταξύ άλλων τον κ. Σαμαρά στη θέση του προέδρου, μετά και από σχετική εισήγηση του περιφερειάρχη Γ. Αμανατίδη, με 21 ψήφους υπέρ και 14 λευκό (δεν ψήφισε η αντιπολίτευση).

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Χρ. Μπαρδάκας με 34 υπέρ και 1 λευκό και γραμματέας η Βασιλική Μαλέα και 34 υπέρ και 1 λευκό.

Ο πρόεδρος τόνισε πως επιθυμεί με την παρούσα θητεία το περιφερειακό συμβούλιο να αναδειχθεί ως το πιο επιδραστικό, προς όφελος των πολιτών, τονίζοντας πως στόχος οι συνεδριάσεις να είναι σημείο αναφοράς για τους πολίτες.

Ξεκινούμε μια πενταετή προσπάθεια, προς την κατεύθυνση υλοποίησης του οράματος των πολιτών, με κοινούς στόχους, σημείωσε ο νέος περιφερειάρχης Γ. Αμανατίδης, τονίζοντας ότι “η περιοχή μας δικαιούται περισσότερα και καλύτερα”.

Είμαστε εδώ για γόνιμη και εποικοδομητική αντιπολίτευση για ό,τι χρειάζεται, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Κασαπίδης.

Ως αντιπολίτευση θα ελέγχουμε την περιφερειακή αρχή για αξιοκρατία, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα ως προς το αναπτυξιακό της έργο, τόνισε μεταξύ άλλων η Γ. Ζεμπιλιάδου.

Ο Ν. Στολτίδης ευχήθηκε υγεία και δύναμη, τονίζοντας πως το περιφερειακό συμβούλιο αναλαμβάνει θητεία σε μια κρίσιμη περίοδο, λέγοντας πως θα είναι η “φωνή του λαού”.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X