Στην Πτολεμαΐδα, στο καφέ – μπαρ Versus βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να μιλήσει με φίλους και υποστηρικτές του.

Για μας όλα είναι εκλογές, είπε στην αρχή της τοποθέτησής του, τονίζοντας πως οι απόφαση για τις εκλογές είναι “απόφαση υπευθυνότητας”, προσθέτοντας πως δεν ήταν σωστό το βράδυ των εκλογών να γίνει αυτό που έγινε στο ΠΑΣΟΚ, αντί να γίνει ένας θεσμικός διάλογος.

“Το ΠΑΣΟΚ ό,τι πέτυχε σε δύο χρόνια, δεν το πέτυχε σε μια δεκαετία”, είπε ακόμη, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, προσθέτοντας ότι ο κόσμος δεν περιμένει από το κόμμα να συγκυβερνήσει αλλά να κυβερνήσει. “Δεν μπορεί να μηδενίζονται όλα στο βωμό των φιλοδοξιών”, προσέθεσε, λέγοντας ότι τώρα οι όροι είναι ευνοϊκοί για το ΠΑΣΟΚ.

Μίλησε για το σύστημα που έπαιζε ένα χρόνο τώρα Μητσοτάκη και Κασσελάκη, τονίζοντας πως σήμερα η ΝΔ πήρε καθοδική πορεία και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια περιδίνηση. Οι βολές δεν έλειψαν και στα του οίκου του, σημειώνοντας πως “αν κάποιοι ενοχλήθηκαν που το βράδυ των εκλογών δεν πήραμε 15 αλλά 13%, ας θυμηθούν πως είχαμε και διάσπαση”, αναφερόμενος στο παράδειγμα Λοβέρδου.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που συνέχισε να αυξάνει τις δυνάμεις του, ενώ μετά από 15 χρόνια είδαμε πράσινο στον χάρτη. Εγώ λέω να κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του», είπε ακόμη.

Ακόμη, ανέφερε πως δεν πρέπει να χαθεί τώρα η ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ, ενώ προσέθεσε με νόημα πως αυτό που χρειάζεται είναι “πολιτικός διάλογος, θέσεις, συνέπεια και όχι υπονοούμενα”.

Αναφέρθηκε στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση. Επίσης, τάχθηκε υπέρ της πολιτικής αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Θα ακολουθήσει ομιλία στην Κοζάνη απόψε το βράδυ.

X