-Πολλά συμβαίνουν στο κόμμα της όλο και κάθε μέρα εκλεπτύνουσας Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς πολιτική τέρψη και προσωπική ευχαρίστηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ!

Η τακτική της *αποδυνάμωσης του Σύριζα από διαχρονικά δοκιμασμένα του στελέχη, ιδεολογικά και πολιτικά*, καθιστά επικίνδυνα, πρώτιστα το πολίτευμα της Δημοκρατίας και μετά την κοινοβουλευτική διεργασία!

Γιατί δεν μπορεί να υπάρχει Ανατολή του ήλιου, χωρίς Δύση!

-Και αν βέβαια, ετούτη την χρονιά η πολιτική Ανατολή της χώρας μας ταυτίστηκε διαδοχικά και επανειλημμένα με την επιβεβαίωση της ισχύος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι ανάγκη η απέναντι της πολιτική δύναμη, να προσομοιάσει την πολιτική της δύση, ωσάν την Δύση του ηλίου!

Δηλαδή να αφανιστεί εκ προσώπου ελληνικής πολιτικής σκηνής και να επέλθει το αντιπολιτευτικό σκότος!

-Ο Cockburn Claud, Ιρλανδός δημοσιογράφος, υποστήριζε πως *στην πολιτική ποτέ μην πιστεύεις κάτι αν δεν έχει επίσημα διαψευστεί*!

Και έρχομαι τώρα να δηλώσω τρομαγμένος, καθώς ο αντ΄ αυτού εν Ελλάδι εκπρόσωπος του κ. Κασσελάκη, ο γνωστός *Μίστερ Πίπης* –χαϊδευτικό του
Πολάκη Παύλου κατά το καλλιτεχνικό του Λευτέρη Πανταζή *Μίστερ ΛεΠά*– με τις κατά ριπές δηλώσεις σου, δίκην πολυβόλου ταγμένου στην γραμμή Ρούπελ, έχει βαλθεί να συμπληρώνει εκείνες του νεοεκλεγέντα *american boy President Kasselakis*!

-Δεν ξέρω αν έτσι και τι μπορεί ενδεχομένως να έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δυο τους! Γιατί *όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος*! Σωστό!

Αλλά καμιά φορά συμβαίνει *να μην ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά* κι ας στηρίζονται από την ίδια πλάτη!

– Και αυτό που θέλω να πω με το τελευταίο είναι ότι απεύχομαι να συμβαίνει, * σαν λείπει η γάτα, χορεύει το ποντίκι*! Και επειδή είμαι και απόστρατος, μην συνδέσετε τα λόγια μου με εκείνα του Γάλλου Στρατηγού και μετέπειτα πολιτικού Charles De Gaulle, που είπε, *Για να γίνει αφέντης ο πολιτικός, υποκρίνεται ότι είναι υπηρέτης*!

Α πα πα πα! Τέτοιες σκέψεις, εγώ δεν κάνω! Κι αν τις κάνω, δεν τις λέω!

-Καλά ντε, αμέσως φωνές διαμαρτυρίας!

Ούτε τον Στέφανο θεωρώ γάτα, ούτε τον Παυλή ποντίκι! Μιά αλληγορική έννοια ήθελα να μεταφέρω με αναφορά στην γνωστή παροιμία! Ξέρω ότι η γάτα είναι αιλουροειδές και ελίσσεται -(είδατε εσείς κανέναν πολιτικό ελιγμό;), ενώ το ποντίκι έχει κορμί λάστιχο και μπορεί να τρυπώνει ακόμη και στην πιο μικρή τρύπα, αρκεί να ξέρει ότι θα βρει τροφή -(είδατε να χώνεται εκεί που δεν τον σπέρνουν;)!

-Δεν ξέρω; Ήταν επιτυχημένη η προσπάθεια μου να διορθώσω;

Πάντως, να εκτιμηθεί η πρόθεση επεξήγησης της παρερμηνείας εκ μέρους σας των γραπτών μου και στο μέλλον παρακαλώ να είστε πιο προσεκτικοί! με τις
παρερμηνείες γίνονται παρεξηγήσεις!

-Θα κλείσω, κάνοντας μνεία στα λόγια του Αμερικανού οικονομολόγου Galbraith John Keneth, ο οποίος είχε πει το εξής:

*Τίποτα δεν είναι τόσο θαυμαστό στην πολιτική, όσο η φτωχή μνήμη*! Και από τα λόγια του, δύο συμπεράσματα προκύπτουν,

1ον: Ο κ. Κασσελάκης, μάλλον θα αποδειχθεί καλός πολιτικός, μιας και έχει πολύ πτωχή μνήμη, ας πούμε “μνήμη χρυσόψαρου”

και 2ον: Μέχρι αύριο, είναι σίγουρο ότι θα ξεχαστούν όσα σήμερα έγραψα, οπότε, “τσάμπα κόπος για μένα, τσάμπα διάβασμα από εσάς”!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ενδόμυχα πιστεύω ότι ο *Μίστερ Πίπης* έχει και καλή μνήμη και ανάλογη συμπεριφορά καμήλας! Εκδικείται ο Σφακιανός, αν τον πειράξεις! Αυτό, ας το σκεφθούν οι συνοδοιπόροι του στο καραβάνι της Ερήμου!

Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης
Πρόσφυγας αδικοχαμένων πατρίδων
Έλλην το γένος, Μακεδνός
Πατριώτης κατά το ήθος
Σκεπτόμενος κατά το έθος
Εκφραζόμενος κατά το είκος
Χριστιανός Ορθόδοξος
(24 ΟΚΤ. 2023)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X