Ο Εμμανουήλ Καραλής διανύει μια εξαιρετική αθλητική χρονιά, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι του. Στις 29 Ιουνίου 2024, κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στον Βόλο, ο Καραλής κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.93 μέτρα, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 5.92 μέτρων που κατείχε ο Κώστας Φιλιππίδης.

Λίγο αργότερα, στις 5 Αυγούστου, ο Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι με άλμα στα 5.90 μέτρα. Παρόλο που σε αυτές τις διοργανώσεις πλησίασε το ιστορικό φράγμα των 6 μέτρων, δεν κατάφερε να το ξεπεράσει.

Η μεγάλη στιγμή όμως ήρθε στις 24 Αυγούστου στη Σιλεσία της Πολωνίας. Αν και η πρώτη του αποτυχημένη προσπάθεια ήρθε στα 5.92 μέτρα, το δεύτερο άλμα του ήταν εντυπωσιακό, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν σε θέση να αγγίξει το ιστορικό φράγμα των 6 μέτρων.

Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 6 μέτρα, η τρίτη ήταν η καθοριστική. Με το πλήθος και τους συναθλητές του να τον ενθαρρύνουν, ο Καραλής κατάφερε να περάσει τα 6 μέτρα, γράφοντας ιστορία ως ο πρώτος Έλληνας που το πετυχαίνει.

Ο Εμμανουήλ Καραλής ολοκλήρωσε τον αγώνα καταλαμβάνοντας την 3η θέση, με τον Αμερικανό Σαμ Κέντρικς να είναι δεύτερος, επίσης με άλμα στα 6 μέτρα, και τον Σουηδό Άρμαντ Ντουπλάντις να κατακτά την κορυφή με παγκόσμιο ρεκόρ στα 6.26 μέτρα.

X