Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Αμανατίδη, συνάντησε σήμερα στη ΖΕΠ ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, στα πλαίσια της 2ης ημέρας παρουσίας του στην περιοχή.

Ο κ. Λιβάνιος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Περιφερειάρχη θέματα της Δυτικής Μακεδονίας, περισσότερο όμως έδωσε λόγο στους Αντιπεριφερειάρχες οι οποίοι συμμετείχαν σε σύσκεψη που ακολούθησε παραθέτοντας ζητήματα και πρωτοβουλίες των αρμοδιοτήτων τους.

Στην τοποθέτησή του ο Υπουργός, τόνισε πως η Δυτική Μακεδονία έχει μια μεγάλη πρόκληση να αντιμετωπίσει και αυτή είναι η Δίκαιη Μετάβαση, ενώ σημείωσε πως στο ΥΠΕΣ ετοιμάζονται πολλά πράγματα σε θεσμικό επίπεδο τα οποία θα ξεδιπλωθούν μετά την εκλογή των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης:

«Ένα μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό του κώδικα της αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες μπήκαν στο 14ο ζωής και δεν έχουν το νομοθετικό πλαίσιο ακόμα, με αρμοδιότητες κλπ. Περνάνε λιγάκι την κρίση της εφηβείας οι Περιφέρειες και πρέπει να βρουν τον ξεκάθαρο ρόλο τους. Να είναι ξεκάθαρο στους πολίτες τι ακριβώς κάνουν».

Παράλληλα επισήμανε πως στοίχημα αποτελεί η περιφέρεια να αποκτήσει συγκεκριμένη ταυτότητα για να υπηρετήσει την αναπτυξιακή της αποστολή:

«Χαίρομαι για τη δυναμική και νέα ομάδα του Περιφερειάρχη, ξέρω τη βαθιά του τεχνογνωσία για τα αναπτυξιακά προγράμματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της αυτοδιοίκησης και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη Δυτική Μακεδονία».

Ο Γιώργος Αμανατίδης μίλησε για αρμοδιότητες οι οποίες έχουν εκχωρηθεί σε αντιπεριφερειάρχες και ειδικά σε χωρικούς, σημειώνοντας πως οι συμβάσεις μέχρι 300.000 ευρώ θα υπογράφονται πλέον από αυτούς: «Δεν ανέλαβαν εξουσία, αλλά μόνο ευθύνες», είπε χαρακτηριστικά.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X