Ο Δημήτρης Καραθάνασης εκπροσώπησε τη Δυτική Μακεδονία στο 19ο IT Directors Forum

Ο Δημήτρης Καραθάνασης, στέλεχος πληροφορικής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, εκπροσώπησε την περιφέρειά του ως ομιλητής στο 19ο IT Directors Forum, το οποίο διοργανώθηκε από την Boussias σε συνεργασία με την ChannelIT Ltd. Στην ομιλία του, ο κ. Καραθάνασης αναφέρθηκε στην κρίσιμη σημασία της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στον δημόσιο τομέα, υπογραμμίζοντας τον ρόλο των στελεχών πληροφορικής στην ενίσχυση της καινοτομίας και της ανθεκτικότητας των οργανισμών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσίασε την επιτυχημένη εφαρμογή των λύσεων ManageEngine IT Service Management και ManageEngine IAM από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Με τη χρήση αυτών των εργαλείων, κατάφερε να δημιουργήσει δυναμικές σχέσεις μεταξύ χρηστών, εξοπλισμού (hardware και software), αλλά και ομάδων υποστήριξης ICT, με αποτέλεσμα τη βελτιστοποίηση της παροχής υπηρεσιών πληροφορικής.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μέσω των νέων αυτών τεχνολογιών, κατάφερε να μεταμορφώσει τη διαχείριση των υπηρεσιών πληροφορικής, βελτιώνοντας τη διαχείριση των αιτημάτων υποστήριξης, τον έλεγχο και την ασφάλεια των συστημάτων, καθώς και την απλοποίηση της διαδικασίας δημιουργίας αναφορών στο σύστημα Active Directory.

Ο Δημήτρης Καραθάνασης δήλωσε ότι η εφαρμογή αυτών των στρατηγικών έφερε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην πρωτοπορία στον τομέα της πληροφορικής διαχείρισης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διαρκούς επιχειρησιακής και τεχνικής ετοιμότητας για την ενσωμάτωση νέων λύσεων.

 

X