Δικαίωση των προσπαθειών όλων εκείνων που ενήργησαν για την κατάληξη, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και την καταβολή των αποζημιώσεων στους κατοίκους των Αναργύρων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος βρέθηκε στην εκδήλωση κοπής πίτας του Τοπικού Συμβουλίου.

Μιλώντας στους κατοίκους σημείωσε πως όλη αυτή κοινή προσπάθεια ήθελε πολλά χρόνια για να ολοκληρωθεί και ο ίδιος έζησε τις αγωνίες και τις αμφισβητήσεις των κατοίκων:

«Ήταν απόλυτα λογικό να υπάρξουν αυτά, αλλά πάντα ένιωθα την τεράστια εμπιστοσύνη σε αυτά που λέγαμε. Ήθελε επιμονή, επιμονή και γνώση και τα καταφέραμε», υπογράμμισε ο Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος είχε ασχοληθεί έντονα με το ζήτημα και ως Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ.

«Η προσωπική μου ενασχόληση με το συγκεκριμένο ζήτημα, από την περίοδο της θητείας μου ως Γενικός Διευθυντής στην ΑΝΚΟ και μετέπειτα  με τη βουλευτική ιδιότητα, μου επιτρέπει να συμμερίζομαι τα αισθήματα των κατοίκων και βέβαια ως Περιφερειάρχης να συνεχίζω να βρίσκομαι στο πλευρό τους».

Επόμενος στόχος όπως είπε, είναι να συνεχιστούν οι προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά και η μετεγκατάσταση του οικισμού σε έκταση του Δήμου Εορδαίας.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X