Άλλο ο πανικός και άλλο η (εύλογη) ανησυχία.

«Μην προκαλείτε πανικό».

Αυτό τόνισε η Υφυπουργός Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου απαντώντας την περασμένη Παρασκευή στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κ. Καλλιόπη Βέττα για το μέλλον της τηλεθέρμανσης στην περιοχή μας.

Το ίδιο, περίπου, είχε πει και στο βουλευτή ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο όταν είχε καταθέσει ανάλογο ερώτημα πριν τις γιορτές.

***

Ωστόσο, και για να είμαστε δίκαιοι ούτε η κ. Βέττα ούτε ο κ. Κουκουλόπουλος «προκάλεσαν κάποιο πανικό», αλλά πολύ απλά αφουγκράστηκαν την ανησυχία, ή την αγωνία, αν προτιμάτε, των τοπικών κοινωνιών για το τι μέλλει γενέσθαι με τις τηλεθερμάνσεις και έθεσαν τα εύλογα ερωτήματα που αβίαστα προκύπτουν.

Γιατί, όπως και να το κάνουμε, είναι μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα πως οι κάτοικοι της περιοχής μας αναρωτιούνται για το ποιο θα είναι το μέλλον των τηλεθερμάνσεων, ένα αγαθό που απολαμβάνουν εδώ και τριάντα χρόνια, από το 1993, αλλά και σε τι τιμή θα μπορούν να το έχουν εφόσον πάνε όλα καλά και συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους, όπως διαβεβαιώνει η κ. Υφυπουργός.

***

Αύριο Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η κ. Σδούκου θα γίνει στο Υπουργείο Ενέργειας σύσκεψη για το θέμα της τηλεθέρμανσης με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη και των Δημάρχων της περιοχής.

Θα είναι μια σύσκεψη που θα βγάλει κάτι καινούργιο ή απλώς μια επανάληψη των όσων γνωρίζουμε μέχρι τώρα;

Την απάντηση θα τη μάθουμε από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα από εκεί και πέρα…

 

Μια ξεκάθαρη θέση θα είναι χρήσιμη για όλους.

Τριβές και αναταράξεις εξακολουθεί να δημιουργεί εντός των πολιτικών κομμάτων το θέμα της νομοθέτησης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής αντιμετωπίζουν ήδη αρκετά έως και σοβαρά εσωτερικά προβλήματα λόγω αυτού του θέματος καθώς υπάρχουν έντονες διαφωνίες, σοβαρές ενστάσεις και διαφορετικές απόψεις εκ μέρους διαφόρων βουλευτών τους.

***

Μέχρι στιγμής ορισμένοι βουλευτές βγήκαν και είπαν ανοιχτά και δημόσια πως δεν προτίθενται να υπερψηφίσουν ένα τέτοιο νομοσχέδιο, άλλοι τάχθηκαν υπέρ του και θα το ψηφίσουν, ενώ υπήρξαν και εκείνοι που σε άλλα σημεία του συμφωνούν και σε άλλα διαφωνούν.

Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι που αποφεύγουν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και απλώς διαρρέουν τις προθέσεις τους, κάτι το οποίο δεν τους δεσμεύει σε καμιά περίπτωση και τους δίνει τη δυνατότητα να ελιχθούν ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και ν’ αλλάξουν άποψη ακόμα και την τελευταία στιγμή υπερψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο.

***

Η κοινωνία, όμως, και ειδικά οι ψηφοφόροι όλων των βουλευτών, έχει το δικαίωμα να ξέρει ποια είναι η πραγματική θέση κάθε βουλευτή και για ποιους λόγους την επιλέγει.

Γι’ αυτό, ας πάρουν την απόφαση τους και ας βγουν να πουν με παρρησία γιατί και πώς οδηγήθηκαν σ’ αυτή.

Μια τέτοια καθαρή και αιτιολογημένη στάση θα είναι σίγουρα χρήσιμη για όλους…

 

Ο αψύς κρητικός και οι διαφωνίες του με το νέο Πρόεδρο.

Πριν ένα χρόνο, περίπου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κ. Παύλος Πολάκης, ο αψύς κρητικός σύμφωνα με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, κόντεψε να βρεθεί εκτός κόμματος λόγω κάποιων αναρτήσεων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την πρώτη αυτή φορά Πρόεδρος του κόμματος ήταν ο κ. Τσίπρας.

***

Σύμφωνα με τα πρόσφατα ρεπορτάζ εφημερίδων και ενημερωτικών ιστοσελίδων, η δεύτερη φορά που ο κ. Πολάκης βρέθηκε σε… μαύρη λίστα ήταν το τελευταίο Σαββατοκύριακο λόγω κάποιων διαφωνιών του για ορισμένες πολιτικές επιλογές της ηγετικής ομάδας του κόμματος.

Τη δεύτερη αυτή φορά Πρόεδρος του κόμματος είναι ο κ. Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος για να εκλεγεί στηρίχτηκε πάρα πολύ από τον κ. Πολάκη, που από πολλούς θεωρείται και υπαρχηγός του.

***

Τα ίδια ρεπορτάζ λένε πως τελικά η κρίση εκτονώθηκε και άρα δεν τίθεται θέμα χωρισμού των δρόμων των δυο πολιτικών που είναι και παραμένουν στενοί συνεργάτες.

Φαντάζεστε όμως να επέρχονταν κάποια ρήξη και ο κ. Πολάκης να βρίσκονταν εκτός ΣΥΡΙΖΑ;

Προς τα πού θα πήγαινε άραγε;

***

Στη Νέα Αριστερά των Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Τσακαλώτου;

Θα χρειαζόταν πολύ φαντασία απ’ όλους αλλά και πολύ νερό στο κρασί τους για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Στο κόμμα της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου εικάζουμε πως μπορεί να μην το επέλεγε ο ίδιος.

Η ένταξη του στο ΠΑΣΟΚ μάλλον είναι εκτός συζήτησης, εκτός και αν έρχονταν τα πάνω κάτω.

Άρα, ποια επιλογή θα του έμενε;

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X