Στις 150.000 ευρώ έφτασε και ο φετινός οικονομικός απολογισμός της Κοζανίτικης Αποκριάς, όπως ανέφερε στη συνεδρίαση της λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.

Ένας απολογισμός που δεν έγινε από τη δημοτική αρχή, όπως η ίδια είχε δεσμευτεί και προέκυψε μετά από ερώτηση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Χάρη Κουζιάκη, ο οποίος ζήτησε να μάθει τον οικονομικό απολογισμό, των απολογισμό δράσεων, τη συμμετοχή των χορηγών, αλλά και την επισκεψιμότητα, ώστε όλα τα στοιχεία να αξιοποιηθούν για τις επόμενες διοργανώσεις της Αποκριάς.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, στάθηκε για άλλη μία φορά στις δυσκολίες λόγω έλλειψης προϋπολογισμού αλλά και της συγχώνευσης των Νομικών Προσώπων, επισημαίνοντας ότι υπήρξαν κραδασμοί και καθημερινές δυσλειτουργίες «καθώς έπρεπε να συντονιστούν και να συνεργαστούν μεταξύ τους άνθρωποι που δεν το έκαναν ποτέ στο παρελθόν».

Από τις 150.000 ευρώ περίπου, οι 111.000 προέκυψαν από το Δήμο Κοζάνης, ενώ 30.000 συνεισέφερε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καλύπτοντας τις προμήθειες κιχιών και κρασιών.

Επίσης το ΕΒΕ κάλυψε το διαφημιστικό κομμάτι και ένα μέρος των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ, με 8.800 ευρώ, ενώ οι χορηγοί επιλέχτηκε να συμμετέχουν με παροχή σε είδος και όχι σε χρήματα, ώστε να μην υπάρχουν γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Σε ότι έχει να κάνει με την επισκεψιμότητα, ο Γιάννης Ιωαννίδης, τόνισε πως δεν υπάρχουν στοιχεία αλλά ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πως βρίσκεται στα σκαριά μια συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία η οποία θα κάνει στοχευμεύνη μέτρηση την επόμενη χρονιά.

 

X