Το μεγάλο θέμα των Ενεργειακών Κοινοτήτων, εν αναμονή και της ψήφισης του νομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβάνεται το πρόγραμμα «ΑΠΟΛΛΩΝ», συζητήθηκε την Τετάρτη το πρωί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη και πολλών Δημάρχων της περιοχής.

Η διαβούλευση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έκλεισε τη Δευτέρα το μεσημέρι και όλοι αναζητούν τις βασικές αλλαγές οι οποίες προβλέπονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, με βασική το μέλλον των Ενεργειακών Κοινοτήτων  της αυτοδιοίκησης.

Βασική πληροφορία, η οποία διακινείται και δείχνει να προβληματίζει αρκετά την αυτοδιοίκηση, είναι η πρόβλεψη για μία Ενεργειακή Κοινότητα ανά Περιφέρεια, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι και τα ευάλωτα νοικοκυριά, με τα πάντα να ξεκαθαρίζουν τις επόμενες ημέρες.

Στη σύσκεψη υπήρξε προβληματισμός για το μέλλον των Ενεργειακών Κοινοτήτων και τον τρόπο που πρέπει να κινηθεί η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους, με την Ενεργειακή Κοινότητα της Δυτικής Μακεδονίας η οποία είχε συσταθεί την προηγούμενη αυτοδιοικητική θητεία, να αποκτά νέο Δ.Σ. στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σε περίπου 20 ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως Δήμοι όπως το Άργος Ορεστικό έχει δύο(2) ενεργειακές κοινότητες, επίσης ενεργειακή κοινότητα έχει συστήσει και ο Δήμος Κοζάνης(δε συμμετείχε σε αυτήν της Περιφέρειας) και πλέον αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο μέσω των όσων ισχύσουν με το πρόγραμμα «ΑΠΟΛΛΩΝ».

X