Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Νίκο Φουρκιώτη, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Εορδαίας.

Σχολιάζοντας τις νέες αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, απάντησε πως δεν είναι ευχάριστο και αν δεν γινόταν οι αυξήσεις δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Ο κ. Φουρκιώτης αναφέρθηκε σε έργα οδοποιίας που είναι σε εξέλιξη, λέγοντας πως εντός των ημερών θα δημοπρατηθεί έργο ασφαλτοστρώσεων και εκπονείται μελέτη για τη β΄ φάση ασφαλτοστρώσεων στην πόλη. Επίσης, δόθηκε έμφαση στην αγροτική οδοποιία σε επιχειρήσεις.  Επίσης αναφέρθηκε και σε άλλα έργα οδοποιίας που γίνονται σε χωριά, καθώς και στα έργα που γίνονται στα αρδευτικά σε χωριά.

Ακόμη, έχει δημοπρατηθεί το έργο διασύνδεσης της ΑΕΒΑΛ με νέο δρόμο, ηλεκτροφωτισμό.

Για το θέμα των πεζοδρομίων, ο κ. Φουρκιώτης σημείωσε πως είχε εκπονηθεί μελέτη προκειμένου να συντηρηθούν τα επικίνδυνα σημεία της πόλης. Το έργο θα ξεκινήσει άμεσα και θα αλλάξουν τα σπασμένα, επικίνδυνα κ.λπ. πεζοδρόμια, ενώ έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης δύο έτη.

Στο κομμάτι των παιδικών χαρών, το 2019 ξηλώθηκαν όλες οι παιδικές χαρές πλην δύο. Ο δήμος είχε ξεκινήσει και ολοκλήρωσε τις τρεις πρώτες φάσης και εκκρεμεί η τελευταία φάση για τα χωριά που απομένουν (Ασβεστόπετρα, Ολυμπιάδα, Βλάστη, Πύργοι, Ερμακιά κ.α., όπως και κάποιες εντός πόλης). Κατασκευάστηκαν 26 παιδικές χαρές και συγχρόνως πιστοποιήθηκαν. «Είμαστε οι πρωτοπόροι με τέτοια ποιότητα παιδικών χαρών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φουρκιώτης.

Ο κ. Φουρκιώτης αναφέρθηκε στο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Πτολεμαΐδας που θα υλοποιηθεί, ενώ όλος ο δήμος προσπαθεί να θωρακιστεί να αντιπλημμυρικά έργα, ιδίως σε ό,τι αναφορά τη λεκάνη της Δ. Εορδαίας.

Επίσης, αναφέρθηκε στο έργο ηλεκτροφωτισμού της πόλης, λέγοντας μάλιστα πως όταν ανέλαβαν δρόμοι μέσα στην πόλη ήταν στο σκοτάδι. Ήδη προχωρούν ανάλογες εργολαβίες.

Ακόμη, προχωρούν και άλλα έργα, όπως π.χ. είναι υπό δημοπράτηση η βόρεια είσοδος του Περδίκκα, με τον κ. Φουρκιώτη να λέει πως γίνεται πολύ μεγάλος αγώνας για την εξοικονόμηση κονδυλίων .

Όραμα και μεγάλο στοίχημα του δήμου είναι το Πανεπιστημιακό campus, με το έργο να προχωράει με ΣΔΙΤ στο π. στρατόπεδο, με το έργο όπως τονίζει, να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Ο δήμος δίπλα από το campus θέλει να κάνει, επίσης, αθλητικό γυμναστήριο και γήπεδο στίβου, κατέληξε.

X