«Έξυπνους» τρόπους για να κρατούν θέση πάρκινγκ βρίσκουν συμπολίτες μας στο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα, στις οδούς Νοσοκομείου και Πόντου (που συνδέεται με την Καυκάσου), το πρόβλημα έχει παραγίνει. Το θέμα αν και έχει χιλιοειπωθεί, αναδεικνύεται ξανά λόγω μαζικών παραπόνων από αναγνώστες του Πτολεμαίου.

Καθημερινά παρατηρούνται συγκεκριμένες μηχανές, να παρκάρονται οριζόντια δεσμεύοντας δύο θέσεις πάρκινγκ και έτσι ο ιδιοκτήτης τους να μπορεί να παρκάρει και το αυτοκίνητό του μετά.
Να σημειωθεί ότι επί της οδού Πόντου υπάρχουν θέσεις παρκινγκ συγκεκριμένα για μηχανές οπότε οι οδηγοί αυτοί είναι αδικαιολόγητοι.

Ακόμη, υπάρχει και η τακτική κράτησης θέσης πάρκινγκ με κώνους και γλάστρες που ακολουθούν κάποιοι κάτοικοι της γειτονιάς χωρίς να έχουν λάβει κάποια επίπληξη.

Άλλα δύο αυτοκίνητα που είναι μονίμως παρκαρισμένα και ακίνητα για μήνες (το ένα προς πώληση) ενισχύουν τη δυσκολία για την εύρεση θέσης στάθμευσης για τους οδηγούς της γειτονιάς.

Συμπερασματικά, αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν 30-40 θέσεις στάθμευσης στη γειτονιά, οι μισές καταλαμβάνονται με τέτοια τεχνάσματα από συμπολίτες μας, που ναι μεν πληρώνουν τα «τέλη κυκλοφορίας» τους αλλά σκόπιμα δείχνουν ασέβεια προς τους άλλους οδηγούς.

Το πρόβλημα αφορά και άλλες περιοχές της πόλης καθώς οι πρακτικές αυτές χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και προσοχής.

X