Ποινικά ελεγχόμενος για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος είναι πλέον ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος από τον «Άλλο Άνθρωπο».
Ο Προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, κ. Αντώνης Ελευθεριάνος, αφού μελέτησε διεξοδικά το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, που συνέταξε η Αρχή υπό τον Πρόεδρό της, κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη, έκρινε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία που χρίζουν δικαστικής διερεύνησης.

Έτσι λοιπόν ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του θα ερευνηθούν για τα πολύ σοβαρά κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της συνέργειας σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Είναι βέβαιο, ότι εκτός από τον επικεφαλής της Οργάνωσης «Άλλος Άνθρωπος» θα ελεγχθούν εξονυχιστικά και τα συγγενικά πρόσωπα του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, σε λογαριασμούς των οποίων βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε διάστημα δύο ετών φέρεται σε τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς που έχει βάλει στο μικροσκόπιο η Αρχή, φέρεται να έχουν κατατεθεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ. Και οι τέσσερις ανήκουν σε δύο συγγενικά πρόσωπα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου. Από αυτούς στη συνέχεια γίνονται αναλήψεις διαφόρων ποσών ,εκ των οποίων τα 600.000 ευρώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, επενδύονται σε στοιχηματικές εταιρίες χωρίς να είναι γνωστή η πορεία τους, αν δηλαδή χάνονται ή αποδίδουν κέρδη.

Η διενέργεια της έρευνας στο Τμήμα Προστασίας από Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας.

Από την αρχή της έρευνας αναμένεται να ζητηθούν αρμόδιες μια σειρά από κρίσιμα έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχηματικές εταιρείες .

Πηγή: https://www.dnews.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X