Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ξεκίνησαν στο Παρίσι και η τελετή έναρξης μέσα στη βροχή είχε μουσική, χορό, θεατρικά δρώμενα, θέαμα, απρόοπτα, και ένα εντυπωσιακό κλείσιμο.
Η φλόγα παραδόθηκε στο Τροκαντερό απ’ το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων στον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Ζιζού την έδωσε στον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος μετέφερε τη φλόγα με πλεούμενο μέσω του Σηκουάνα έχοντας στο πλευρό του τον Καρλ Λιούις, τη Νάντια Κομανέντσι και τη Σερένα Γουίλιαμς. Η φλόγα έφτασε στην περιοχή του Λούβρου, όπου μεταφέρθηκε χέρι με χέρι από θρυλικούς Γάλλους αθλητές.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: H τελετή έναρξης και ο «εξαφανισμένος» Αντετοκούνμπο

Ο τζουντόκα Τέντι Ρινέρ και η αθλήτρια του στίβου Ζοζέ Μαρί Περέκ ήταν οι τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι, οι οποίοι άναψαν από κοινού τον βωμό, ο οποίος ήταν διαφορετικός από κάθε άλλη φορά. Η φλόγα άναψε σε ένα αερόστατο, το οποίο σηκώθηκε ψηλά και θα καίει στον ουρανό του Παρισιού καθόλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την ίδια ώρα η θρυλική τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν, η οποία είχε να τραγουδήσει live για περίπου μία τετραετία λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, ανέβηκε στη σκηνή που στήθηκε πάνω στον Πύργο του Άιφελ και ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο το « L’Hymne a l’amour» («Τον ύμνο στην αγάπη») της Εντίθ Πιάφ.

Η εντυπωσιακή είσοδος της Ελλάδας

Τα σκάφη ήταν εξοπλισμένα με κάμερες που επέτρεπαν σε όσους παρακολουθούν στην τηλεόραση να βλέπουν από κοντά. Όχι πάντοτε όμως καθώς σε πολλές χώρες (όπως και στην Ελλάδα, όπου δεν είδαμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο) οι σημαιοφόροι… εξαφανίστηκαν!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: H τελετή έναρξης και ο «εξαφανισμένος» Αντετοκούνμπο

Το πρώτο σκάφος που άνοιξε τη ναυτική παρέλαση είχε την ελληνική αποστολή. Ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ήταν οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην Τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 και μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές της αποστολής επέβαιναν σε πλοιάριο που διέσχιζε τον Σηκουάνα.

Μολονότι οι Γάλλοι διοργανωτές σχεδίαζαν την Τελετή Έναρξης για περισσότερο από έναν χρόνο, κατόρθωσαν να χάσουν το πλάνο με τον έναν απ’ τους δύο Έλληνες σημαιοφόρους.

Οι Γάλλοι τη στιγμή που έδειξαν την ελληνική αποστολή -την πρώτη που έκανε την εμφάνισή της στο ποτάμι της γαλλικής πρωτεύουσας- το πλάνο απέτυχε να δείξει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Παρά τα 2,11μ., ο Γιάννης… εξαφανίστηκε πίσω απ’ το λογότυπο Greece! Και ο τηλεσκηνοθέτης δεν μπόρεσε να βρει ένα διαφορετικό πλάνο για να δείξει έναν απ’ τους διασημότερους αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Lady Gaga, heavy metal και Σελίν Ντιόν

Το μουσικοχορευτικό κομμάτι της εκδήλωσης ήταν πλούσιο με την εμφάνιση της Lady Gaga να κλέβει την παράσταση σε ρυθμούς Μουλέν Ρουζ.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: H τελετή έναρξης και ο «εξαφανισμένος» Αντετοκούνμπο

Ντυμένη στα μαύρα, η Αμερικανίδα σταρ ήρθε σε αντίθεση με τα ροζ πούπουλα, τραγούδησε το «Bonsoir Paris» σε άψογα γαλλικά, ενώ αναβίωνε την εμφάνιση της Zizi Jeanmaire το 1961, με το τραγούδι My thing in feathers. Η Lady Gaga κάθισε στη συνέχεια στο πιάνο για να συνεχίσει το σόου σε στυλ καμπαρέ.

πηγή

X